Last news in Fakti

7 Май, 2015 11:53 759 0

БНД и АНС предоговарят сътрудничество си

  • германия-
  • разузнаване-
  • бнд-
  • анс-
  • сащ-
  • сътрудничество

БНД поиска САЩ да мотивират подробно искането за следене на личности или институции

От началото на седмицата германското разузнаване БНД не следи интернет пространството по поръчение на Агенцията за национална сигурност (АНС).

Други комуникационни пътища обаче продължават да бъдат следени. Затова съобщава вестник Зюддойчецайтунг и телевизиите NDR и WDR.

Малко преди това БНД, съгласувано с канцлерството, поиска САЩ да мотивират подробно искането за следене на личности или институции.

В момента Берлин и Вашингтон преформулират своето сътрудничество в сферата на тайните служби. За това съобщава вестник Райнише пост.

Според вестник Ди Велт Федералната служба за защита на конституцията се е включила в аферата. Контраразузнаването на Германия е изискало от разузнаването списъка от ключови думи, даден от Агенцията за национална сигурност.

То проверява дали в този списък има германски граждани, институции и концерни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: