Last news in Fakti

11 Май, 2015 18:02 1 149 1

Торнадо помете Тексас

  • торнадо-
  • помете-
  • тексас

Има информации за трима загинали

Торнадо помете Тексас - 1
Снимка: БТА/AP

10 души са в неизвестност, след като Торнадо помете Тексас, съобщи „Ен Би Си“.

Към момента е потвърдена смъртта на трима души в Тексас и Арканзас. Полицията в намиращото се на изток от Далас градче  Ван обикаля с кучета-търсачи от врата на врата, за да търси хора, хванати в капан от десетките повредени или напълно срутени от стихията жилища.

Има множество смачкани коли, а прозорците на началното училище са били издухани. Поне 26 души в града са били ранени. Щети  са причинени на една трета от сградите в населеното място. Според официални лица те варират от паднали електрически стълбове до изцяло разрушени домове.

Поне 100 местни са намерили убежище в местната църква, като властите са ги посъветвали да не я напускат. Те съветват хората да стоят далеч от пострадалите зони и да оставят спасителните отряди да си вършат работата.

В същото време поне  28 040 души в Тексас са останали без ток. Районът е засегнат още от проливни дъждове и широко разпространение на внезапни наводнения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Те това е стандарт-хората са впрегнали торнадото да им мете града,а ние чакаме на наэначени от общината цигани..