Last news in Fakti

14 Май, 2015 15:06 733 0

Ватикана разширява присъствие в Палестина

  • ватикана-
  • палестина-
  • присъствие

На 29 ноември 2012 г. Общото събрание на ООН прие резолюция, която призна Палестина за страна наблюдател

Ватикана разширява присъствие в Палестина - 1
Снимка: АП/БТА

Ватикана и Палестинската автономия подготвят за подписване споразумение за дейността на католическата църква в Близкия изток, съобщава АП.

Ройтерс коментира, че подготвяният документ формализира признаването на Палестинската автономия от Светия престол. От своя страна Ватикана защити споразумението, отбелязвайки че то разширява дейността на католическата църква и премахва съществуващите в момента юридически пречки.

Текстът е готов и предстои да бъде парафиран в „в близко бъдеще“.

Лидерът на Палестинската автономия Махмуд Абас ще вземе участие в неделна меса във Ватикана. На нея ще бъдат канонизирани за светци две родени в Палестина монахини от XIX-и и XX-и век.

На 29 ноември 2012 г. Общото събрание на ООН прие резолюция, която призна Палестина за страна наблюдател, но не и за член. Ватиканa, който има същия статут в ООН, приветства това решение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: