Last news in Fakti

19 Май, 2015 00:04 987 0

Тайван запазва курса си на управление

  • тайван-
  • ма инцзю-
  • правителство-
  • международно икономическо сътрудничество-
  • прогрес-
  • мандат-
  • кур на управление

Проведе се медийно събитие в Президентството в Тайван по случай 7-мата годишнина от встъпването в длъжност на президента Ма Инцзю

Президентът на Тайван Ма Инцзю заяви,че правителството на Република Китай е постигнало огромен напредък в реализирането на своите политически цели и ще поддържа същия курс на управление през остатъка от втория си пореден мандат.

„През последните седем години ние не пестихме усилия в изграждането на свободен и благоденстващ Тайван, разработването на мирни отношения с Китай и създаването на приятелска международна среда, заяви той, допълвайки : „Тези политически цели положиха основата за устойчивото развитие на нашата страна”.

Ма се изказа по време на медийно събитие в сградата на Президентството по повод седмата годишнина от стъпването му в длъжност.

По негови думи най-важният приоритет по време на първия му мандат е било премахването на всички пречки пред развитието на Тайван на международната сцена. По време на своето изявление президентът на Република Китай изреди редица примери за положителните резултати, постигнати в международен план в следствие усилията на правителството след даването на неговата клетва. Сред тях бяха засилването на връзките със САЩ, Япония и Континентален Китай.

Ма заяви още, че скрепяването на отношенията между Китай и Тайван е било от полза и за двете страни. След подписването на Рамковото споразумение за икономическо сътрудничество двустранната търговия бележи ръст с 6-7% на годишна база, като същевременно не се е стигнало до икономическа зависимост от Китай.

„На Китай се падат 39.7% от общия износ на Тайван –стойности малко по-малки от 40%, регистрирани през 2008г.”, заяви Ма, обяснявайки това с продължаващите усилия от страна на правителството за диверсификация на пазара.

Президентът на Тайван подчерта значението на постигане на балансирано развитие на търговията и изказа своето мнение, че страната трябва да продължава да скрепява своите търговски отношения с международната общност и да поддържа добро икономическо сътрудничество със своите основни партньори. По негови думи именно тук се крие и разковничето за успеха.

По време на събитието Ма подчерта още и постигнатото в сферата на социалното неравенство и доходите на домакинствата. „Ние продължаваме да прилагаме политики за реформа на данъчното облагане и свързаните с тях мерки по пътя към по-нататъшно усъвършенстване на националното разпределение на доходите, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА