Last news in Fakti

21 Май, 2015 20:13 1 077 0

Тайван осигурява безопасна среда за живот на своите жители

  • тайван-
  • безопасна-
  • среда-
  • живот-
  • жители

Данни от различни проучвани сочат, че тайванските граждани са доволни от работата на полицията в страната

Според Националната агенция полиция в Тайван хората в страната са все по-доволни от обществените служби за сигурност и полицията.

„В допълнение към нивото на престъпността, общественото мнение е важен показател за безопасността на обществото”, заявиха от агенцията.

Според данните от проучване на агенцията на общественото мнение, 89.76% от анкетираните 23 000 лица в страната са посочили, че са доволни от безопасността на техните квартали, а 75.49% са на мнение,че живеят в сигурни и защитени градове. Цифрите представляват най-високият резултат от 2006г. насам, като всяка година в този период се е наблюдавало увеличение.

Същите данни сочат още, че 85.66% от тайванското население са доволни от качеството на работата на полицията, докато едва 13.17% посочват, че има какво да се желае в тази посока.

От Националната агенция заявиха, че се работи усилено по пакет от мерки, които ще спомогнат за изграждането на отлично работещ механизъм, който да създаде безопасна среда на живот за хората и те да се чувстват спокойни и защитени. Част от тези мерки включват създаването на гореща телефонна линия за връзка с Министерство на вътрешните работи с цел осигуряване на актуална и навременна информация за случаите на разследване.

Друго проучване на Американската търговска камара в Тайпе, изучаваща бизнес климата в страната, на свой ред регистрира също доста положителни резултати. Анкетираните чуждестранни мениджъри посочват, че качеството на живот в Тайван е доста високо, а причините за това се крият в дружелюбността на населението и отново в безопасната среда.

По-рано тази година американското списание „Presscave” посочи Република Китай за втората най-безопасна страна в света заради ниската престъпност и случаи на насилие и грабежи.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА