Last news in Fakti

26 Май, 2015 09:44 5 061 0

Тайван привлича мюсюлмански туристи

  • тайван-
  • ислям-
  • туристи-
  • бюро по туризъм-
  • министерство на транспорта и съобщенията-
  • правителство-
  • туристически агенции-
  • мюсюлмани

Страната се стреми да се превърне във водеща дестинация за мюсюлманските туристи от цял свят

Правителството на Република Китай работи за превръщането на Тайван в предпочитана туристическа дестинация за мюсюлманите, заявиха от Бюрото по туризъм към Министерството на транспорта и съобщенията.

Като резултат от положените усилия са и 24-те туристически обекта, които наскоро получиха сертификат „Халал” по време на специална церемония в столицата Тайпе. Така броят на обектите и съоръженията в цялата страна, притежаващи този сертификат, достигна до 70, като сред тях са и Националният музей, Тайпе 101 и редица хотели и ресторанти.

Генералният директор на Бюрото Дейвид Хси заяви, че Тайван приветства около 180 000 посетители от мюсюлманските страни през 2014г., което е с 12.5% повече от предходната година. „Като се има предвид, че мюсюлманите съставляват почти една четвърт от населението на света, все още има възможност за Тайван да се включи в този сегмент от световния пазар”, допълни той.

Според Хси всичките 13 области, намиращите се под ръководството на Тайванската администрация, вече са оборудвани със специални стаи за изповядващите исляма.

В допълнение генералният директор сподели, че делегация, включваща девет представители на туристически агенции в малайзийския регион, са посетили страната малко по-рано този месец с цел подпомагане на усилията на правителството за изграждане на приятелска среда за мюсюлманите.

Това довежда и до нареждането на Тайван на 10-то място в класацията за най-добра и желана дестинация за мюсюлманските туристи извън Организацията на страните за ислямското сътрудничество.

По време на своето изявление Хси обеща, че работата в тази посока ще продължи и той очаква, че тази година роят на изповядващите ислям посетили Тайван ще се увеличи с 10%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА