Last news in Fakti

27 Май, 2015 05:48 2 285 2

Замъкът Елмау в Бавария приема форума на Г 7

  • g7-
  • г7-
  • среща-
  • елмау-
  • замък-
  • германия-
  • форум

В началото на юни в замъка Елмау (Бавария) ше се състои срещата на високо равнище на най-силно развитите индустриални  държави. В Г 7 членуват Германия, САЩ, Япония, Франция, Великобритания, Канада и Италия.

Тогава регионът около замъка и в община Гармиш-Партенкирехен ще се превърне в зона с висока степен на сигурност. Полицията в Германия се готви за евентуална ескалация на насилие.
През тази година председател на Г 7 е Германия. Най-важните теми, които се очакват да обсъдят държавните и правителствени ръководители на Г 7 са глобалните кризисни огнища като Украйна, ситуацията в Сирия и Ирак, проблема с бежанците и атомната сделка с Иран.

Както вече fakti.bg съобщи, до 15 юни Германия въвежда граничен контрол заради срещата на Г7. Става дума предимно за границата на Германия с Австрия и Чехия. Около 2 500 полицаи ще бъдат в действие при охраната на срещата на държавните и правителствените ръководители от Г7. Други 800 полицаи ще подпомагат федералната криминална служба. Полицейски служители ще бъдат и в алпийските райони.

Дори е предвидена и една група, която ще е на 2366 м. надморска височина.
Германската полиция обръща особено внимание на готови за насилие демонстранти от Италия, заради което за съвместни действия са привлечени и италиански полицаи. Ще се наблюдава и фериботната връзка от Скандинавия.

Според Шенгенското споразумение границите не се контролират, но Шенгенският кодекс разрешава дадена страна-членка при определени условия да въведе временен граничен контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ееее

    0 0 Отговор
    ахааа..там явно ще бъде посрещнат американския черен султан ....

    предполагам темите ще са :

    1.как д анабутаме още европа икономически и да я скараме още с русия

    2 как върви ислямизацията и вълната от нелегални имигранти заливаща европа, добре ли посрещаме издадаха ли им вече германски паспорти

    3. да видим как варви военната организация на готвената война с ,,врага ,, русия

    4. да паднат митата да може америка д ани кара клонирани буклуци..

    5. в коя война още да се принуди еввропа да подкрепи чинно черния ушат американски султан

    с една дума как да унижим още европа
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: