6 Септември, 2011 11:21 739 0

Тексас е хванат в огнен ад

  • пожар-
  • тексас
Тексас е хванат в огнен ад - 1
Снимки EPA/ БГНЕС

Шейсет отделни пожара, поддържани от силните ветрове, горят в Тексас, като унищожиха стотици домове и убиха двама души, пише АФП.
20-годишна майка и 18-месечната й дъщеря загинаха в неделя, след като бяха хванати в капан от пламъците в подвижния си дом.
Огнената стихия е опустошила над 1.5 млн. хектара (3.6 млн. акра) земя в Тексас, което е повече от територията на щата Кънектикът.
Пожарите се подхранват от продължителната суша, която причини щети за над $5 млн. на селското стопанство.
В неделя тексаската горска служба е реагирала на сигнали за 63 нови пожара, включително 22 големи, които са обхванали общо над 13 000 хектара.
Пожарната в Тексас не успява да овладее горски пожар край град Бастроп с фронт от 26 километра, който вече унищожи 500 къщи.
Губернаторът на щата Рик Пери, който е фаворит за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ, дори отмени участието си в предизборен дебат в Южна Каролина и се върна щатската столица Остин.
Той призова хората да се подчиняват на заповедите за евакуация и да не рискуват живота си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА