Last news in Fakti

4 Юни, 2015 19:02 1 095 0

Над 30 000 души протестираха в Мюнхен срещу срещата на Г-7

  • г-7-
  • мюнхен-
  • протест

Те настояват за блокиране на Споразумението за трансатлантическо партньорство между ЕС и САЩ в областта на търговията и инвестициите

Над 30 000 души протестираха в Мюнхен срещу срещата на Г-7 - 1
Снимка: БТА/AP

В Мюнхен се състоя първата голяма демонстрация срещу предстоящата среща на върха на Г-7 в Бавария, съобщи ТАСС.

Според данни на градската полиция в протеста са участвали около 34 хиляди души. Протестът е свикан от няколко германски партии и неправилтествени организации. Демонстрацията премина под призиви за блокирането на Споразумението на трансатлантическо партньорство между ЕС и САЩ в областта на търговията и инвестициите, спасяване на климата и борбата с бедността.

Демонстрантите най-вече критикуваха планираното подписване на споразумение между ЕС и САЩ за създаване на зона за свободна търговия. Сред участниците в шествието бяха висши политици като заместник-председателя на Буднестага Клаудия Рот от Зелената партия и депутатът от Лявата партия Клаус Ернст.

Протестът е бил охраняван от около 3000 служители на реда. Няма доклади за безредици. В същото време групата от протестиращите в палатковия лагер край Гармиш-Партенкирхен продължава да се разраства, като там вече има между 250 и 300 души.

Срещата на върха между главите на 7-те най-развити икономики в света ще се проведе в алпийския дворец Елмау. Тя започва на 7-ми юни, като за сигурността на държавните глави ще отговарят повече от 19 000 полицаи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: