8 Септември, 2011 09:13 1 338 0

Намерени са телата на загиналите при катастрофата край Ярославл

  • катастрофа-
  • самолет-
  • як-42-
  • локомотив-
  • хокей
Намерени са телата на загиналите при катастрофата край Ярославл - 1
Жена полага цветя пред стадиона в Минск, Беларус, където трябваше да се проведе мач между Локомотив и местния Динамо / Снимка: ЕРА/БГНЕС

Телата на всичките 43-ма жертви са били открити при денонощната издирвателна операция край мястото на катастрофиралия вчера в района на Ярославл самолет "Як-42", съобщи Би Би Си. На борда на самолета пътуваше хокейният отбор на "локомотив", който е пътувал за мач с беларуския "Динамо" - Минск.

"Локомотив" е един от водещите отбори в Русия, трикратен национален първенец - през 1997, 2002 и 2003 г.


"Медиците приключиха с идентифицирането на телата, заяви зам.министърът на транспорта на Русия Валери Oкулов.

Седем от загиналите са чужденци.

На борда на разбилия се край Ярославл Як-42 са пътували 11 чужденци.

Валери Окулов уточнява, че разбилия се самолет "Як-42" принадлежи на компанията "Як-Service", която се занимава с корпоративен и VIP транспорт.

Още не е намерена черната кутия на разбилия се самолет, която ще позволи да се получи повече информация за трагедията. По случая е образувано досъдебно производство.

Според източници на агенция Интерфакс една от основните версии за катастрофата е отказът на техниката. Разглеждат се и други версии, включително и пилотска


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА