Last news in Fakti

8 Септември, 2011 10:15 608 1

Бомбени заплахи приземиха два пакистански самолета

  • бомба-
  • пакистан-
  • самолет
Бомбени заплахи приземиха два пакистански самолета - 1
БГНЕС

Два самолета на Пакистан интернешънъл еърлайнс бяха принудени снощи да извършат извънредно кацане в Истанбул и Куала Лумпур, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

Самолет на „Пакистан интернешънъл еърлайнс“ на път от Исламабад за Манчестър бил принуден да извърши извънредно кацане в Истанбул, след като в небето над България получил бомбена заплаха, посочва вестникът.

Властите евакуирали бързо 378-те пътници на борда на самолета Боинг 777-300ER, след като той бил спрян в отдалечено място на международното летище „Ататюрк“ и сапьорски екипи започнаха да го претърсват със специално обучени кучета. След проверката самолетът е излетял за Манчестър.

Малко по-късно самолет със 164 пътници и 13-членен екипаж, изпълняващ полет по линията Исламабад - Куала Лумпур също получил съобщение, че на борда е поставена бомба.

Самолетът кацнал без проблеми в столицата на Малайзия. При прегледа на самолета не било намерено взривно устройство.

И в двата случая предупреждението за бомба на борда на самолетите било изпратено по електронна поща. Според пакистански източници, цитирани от вестника, заплахите не били свързани с действия на ислямистки екстремисти.

„Уолстрийт джърнъл" припомня, че миналата седмица ФБР и Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупредиха, за възможни терористични нападения в дните около 11 септември, когато ще бъде отбелязана 10-та годишнина от терористичните нападения срещу Ню Йорк и Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 0 Отговор