Last news in Fakti

15 Юни, 2015 21:18 1 064 2

Чуждо разузнаване бъркало в компютъра на Меркел

  • ангела меркел-
  • вирус-
  • троянски кон
Чуждо разузнаване бъркало в компютъра на Меркел - 1
Снимка: АП/БТА
Опит за заразяване на електронната поща на германския канцлер Ангела Меркел с "Троянски кон" е бил направен при последната хакерска атака срещу Бундестага.
Това разкри  АП. 

Агенцията се позовава на вътрешния министър Томас де Мезиер. Според него зад атаката стои чуждо разузнаване.

Все пак то е успяло да зарази поне един от компютрите на германския канцлер с "Троянски кон".
В момента е известно, че хакерите са успели да източат данни при атаката си срещу Бундестага. 

Както първи Факти.бг разкри, че зад атаката стои троянски кон.

Известно е, че атаката е била насочена срещу сървъри, на които се пазела информация за сътрудничеството между американската Агенция за национална сигурност (АНС) и германската Федерална разузнавателна служба (БНД). Специалисти по сигурност на информацията са успели да изключат въпросните сървъри от вътрешната компютърна мрежа на Бундестага.

На 7 януари 2015 г.  група от проруски хакери, която се нарече CyberBerkut/КиберБеркут,  пое отговорност за атаката срещу  сайтовете на германския канцлер Ангела Меркел и на Бундестага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    А те пък щото не я подслушваха...
  • 2 кокала

    1 0 Отговор
    Ами те хората я разследват да не би да има някое нелегално п.рн0 или случайно да не е някоя пиратка . Ама може и Асен Блатечки да ти рови в хладилника..
Новини по държави: