19 Юни, 2015 12:21 2 878 9

Великобритания се бори с ромските катуни

  • роми-
  • лагери-
  • каравани-
  • ромските катуни

Официална статика показва, че циганските каравани в Англия са се увеличили с една трета за 10 години

Броят на ромските  каравани в Англия се е увеличил с почти една трета през последното десетилетие с повече от 20 000. Официални статистики показват, че общият брой на пътническите каравани в Англия се е увеличил драстично с 28 процента от 2006 г. насам, което създава опасения, че много хора ще се опитат да се облагодетелстват неправомерно от социалната системапише "Дейли Телеграф".

Цифрите, събрани от регионалното министерство и местните управленчески органи показват, че броят на пътнически каравани в Англия през януари 2015 г. е 20 123, с 604 повече, отколкото в началото на 2014 г.

Консерваторите планират да разкрият строги мерки за справяне с незаконните цигански катуни, включително създаването на специализирани магистрати, които да се занимават с изселването на закононарушителите в почивните дни и през нощта.

Разбираемо е, консерваторите да обещават да назначат специализирани магистрати, които да заседават в кратки срокове и извън работно време, така че общините да се отърват от странстващите роми.

Министерството на вътрешните работи също обмисля планове да затегне насоките, издадени към полицията, които се опитва да се справи с ромите.

В навечерието на парламентарните избори, торите обявиха нови правила, с които пътуващите в бъдеще ще трябва да доказват, че имат "номадски" начин на живот, за да се класират за социални помощи.

Експертите казват, че с тези правила ромите ще трябва да доказват, че са били на път поне 2 месеца в годината. Смята се, че новата практика ще спре странстващите роми да градят незаконни лагери.

Новите правителствени данни за броя на циганските каравани показват, че близо 10 на сто в момента са незаконни.

Служител на правителството миналата седмица призова местните власти да игнорират официалните съвети, които апелират за изграждане на повече къщи за настаняване на цигани на фона на страховете на натиск върху селските общности от номадските лагери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриот

    0 0 Отговор
    Де у нас такива? На англичаните и катуните им са по-добри.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "патриот":

    Не говори глупости. Когато настаняваха циганите в нашите панелки, те си вкараха конете вътре. Тази зган може да живее единствено като чергари. За тях не съществуват никакви предели. Европа тепърва ще разбере какъв кошер е отворила. ЕС с цигани това е равно на трагедия, която тепърва ще разберат.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    ,,Служител на правителството миналата седмица призова местните власти да игнорират официалните съвети, които апелират за изграждане на повече къщи за настаняване на цигани на фона на страховете на натиск върху селските общности от номадските лагери.,, .... ?
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    В Италия не им дават паспорти и гражданство на циганите, не им дават и помощи.
    Тепърва Европа ще стане свидетел на чудовищната наглост на циганите. Европа не е подготвена за ужасните изтезания, на които ще я подложат циганите.

    Коментиран от #7

  • 5 ядрения

    0 0 Отговор
    Tе живеят само да се множат а в българия се борим с ромите и чалгата !
    Aко питате мен заслужават газова камера !!
  • 6 сссс

    0 0 Отговор
    тцтцтцт расисти..ако тука разтурим гетата ..сигурно ще ни обявят за расисти и садисти
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    Браво - за втори път съм напълно съгласен с теб, макар да сме се карали много! Обаче срещу тази болест трябва да сме единни и да загърбим споровете!!!
  • 8 1234

    0 0 Отговор
    Като ги гледам тия катуни те са направо луксозно изпълнение,прилича ми по скоро на къмпинг.Но нали искат от нас да ги интегрираме,да вземем нашите цигани,и да ги ,,интернираме" при тях,хем по добре ще живеят,хем няма да има нужда да ни обясняват как да ги,, интегрираме" те по добре знаят от нас,пък и ще спестим средства на ЕС нашите крадливи политици няма да могат да крадат европейските пари,а те понеже знаят как става това убеден съм,че ще се справят за стотина години и хем ще се наслушат на циганска музика до късно през нощта,а също могат да им подобрят и раждаемостта,изобщо само плюсове ще имат от тях.ДА ИМ СА ЧЕСТИТИ ЦИГАНИТЕ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ако искат и бежанци ще им пратиме.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: