Last news in Fakti

27 Юни, 2015 12:14 986 0

Арести в Кувейт за атентата

  • кувейт-
  • арести-
  • атентата

Силите за сигурност в повишено ниво на готовност за противодействие на нови атаки

Арести в Кувейт за атентата - 1
Снимка: БТА/Xinhua

В Кувейт вече са извършени арести на заподозрени за вчерашния атентат в шиитската джамия в столицата на града, при който загинаха десетки, съобщи „Сидни Морнинг Хералд“.

Местният министър на здравеопазването Али ал Обаиди заяви пред кувейтската телевизия, че броят на жертвите от атентата вече е достигнал 27, а на ранените 227.

Снощната атака е една от най-тежките в историята на Кувейт. От вътрешно министерство вече заявиха, че има задържани по случая, които в момента се разпитват, но не дават повече подробности.

След спешно заседание от управляващия кабинет обявиха, че силите за сигурност и полицията са в повишено ниво на готовност за противодействие на терористични атаки. Днешният ден бе обявен за ден на траур в страната.

„Ал Арабия“ съобщава, че мерките за сигурност в местните джамии са засилени, а вече са организирани граждански комитети, които да патрулират по улиците и да проверяват съмнителни лица, опитващи се да влязат в обществените сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА