Last news in Fakti

29 Юни, 2015 15:23 945 0

Тайван насърчава половата равнопоставеност

  • тайван-
  • жени-
  • насърчава-
  • полова-
  • равнопоставеност

През последните 7 години страната работи сериозно по проблемите в тази област

Президентът на Тайван Ма Инцзю заяви, че страната е постигнала огромен напредък в насърчаването на равенството между половете, а усилията на правителството в тази посока продължават.

„Тайван е лидер в Азия, когато става въпрос за осигуряване на равнопоставеност на жените” каза Ма. Доказателство за това е нареждането ни на 5-то място по индекса на половото неравенство в глобалната класация, според годишния доклад на Програмата за развитие на ООН”, допълни още той.

Ма направи своето изявление по време на среща с Вилхем Хофмайстер – директор на Регионалната програма за политически диалог с Азия и Фондация Конрад-Аденауер , в Президентството в столицата Тайпе.

Хофмайстер беше на посещение в Тайван, оглавявайки делегация от жени депутати от 12 азиатски страни, участващи в Азиатската женска парламентарна конференция, организирана от тайванската Фондация за демокрация и филиалът на Фондация Конрад-Аденауер в страната.

Според президента на Република Китай политическото участие на жените в Тайван също е във възход. Сегашният състав на тайванската законодателна власт и въоръжените сили включва съответно 35% и 10% жени. Това показва, че в нашата страна ролята на жените вече не се ограничава само до домакинството. Напротив, те са важен фактор и в националната сигурност.”, заяви той. По негови думи Република Китай се е посветила на идеята за защита на основните права на своя народ и усилията на правителството в отстояването на универсалните ценности са придобили голямо признание. В резултат на това страната заема челни позиции в редица международни класации.

„В бъдеще ние ще продължим да работим по създаването на все по-благоприятни условия за постигане на абсолютна равнопоставеност между половете”, обеща Ма.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА