Last news in Fakti

1 Юли, 2015 22:29 1 576 1

Юнкер говори пред ЕНП за Гърция

  • юнкер-
  • енп-
  • гърция-
  • пес
Юнкер говори пред ЕНП за Гърция - 1
Снимка: АП/БТА
Преди малко се проведе извънредна среща на Жан-Клод Юнкер и евродепутатите от ЕНП на затворени врати.
Това разкри в профила си в социалните медии евродепутатът Светослав Малинов. 

Тежката реалност е, че си имаме работа с патологични лъжци, които лъжат гръцките граждани пред цяла Европа. Лъгаха ги, че могат да договорят невъзможни неща, лъгаха ги, че няма да затворят банките. 

Лъжат ги и че Гърция ще остане в еврозоната, ако гърците гласуват с „не“ на референдума. Референдум, който е в категорично противоречие с всякакви принципи и демократични практики, обобщава Светослав Малинов. 

Той посочи, че се е обърнал лично към Жан-Клод Юнкер с призив представители на европейските институции да бъдат максимално активни по време на „кампанията“ за референдума. Бяхме помолени да запазим в тайна данните, които ни бяха дадени относно начина, по който са се водили преговорите с гръцките власти. 

Надявам се, че най-скоро ще може да съобщим истината открито, за да се разбере, че СИРИЗА управлява по един престъпен начин, пише Светослав Малинов.
Източници на Факти.бг заявиха, че предстои среща на Юнкер и с евродепутатите от ПЕС за кризата в Гърция. Това било стандартна процедура за запознаване на двете най-големи групи в Европейския парламент за дейността на Европейската комисия по ключови проблеми. 
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев вече се обави за свикване на извънреден Европейски съвет за Гърция.

„ПЕС винаги е била, и недвусмислено остава за единството на еврозоната – с Гърция като пълноправен член. Гърците са първата жертва на кризата и сега повече от всякога те се нуждаят от нашата подкрепа. Всички страни, в това число и гръцкото правителство, трябва да се въздържат от всякакви действия които биха били катастрофални за гръцкия народ и за Европа.“, заяви Станишев. 

„Държавните глави и премиерите трябва спешно да се срещнат, за да се намери решение в полза на всички европейци. Призовавам всички страни да покажат сдържаност и отговорност, която е необходима в този исторически момент за Европа.“, смята Сергей Станишев.

Папа Франциск призова да се търси хуманно разрешение на дълговия проблем на Гърция. Достойнството на човешката личност трябва да е в центъра на всяка дипломатическа, политическа и техническа дискусия, но и процеса на вземане на решение, отбелязва Светия отец. Той също така изразява своята тревога как сегашната криза ще се отрази на гръцкото семейство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    Гръцките апахи лапнаха дръвцето много добре го гризкат.
Новини по държави: