Last news in Fakti

14 Юли, 2015 11:05 1 285 2

Унгария започна да строи оградата по границата със Сърбия

  • унгария-
  • стена-
  • граница-
  • сърбия

Правителството на премиера Виктор Орбан твърдо се противопоставя на имиграцията от страни извън Европа

Унгария започна да строи оградата по границата със Сърбия - 1
Снимка: АП/БТА

Унгария започна да гради стената по южната си граница със Сърбия в опит да спре притока на бежанци, съобщи правителството.

Военните започнали върху 150-метров участък в понеделник сутринта. В покрайнините на град Морахалом бяха забелязани булдозери и друга тежка техника, които да подготвят терена за строителството. Това се посочва в прессъобщение на министерствата на отбраната и вътрешните работи.

Средно около 1000 преминават нелегално граници пристигате в Унгария. По този начин нелегалната имиграция се превърна в сериозен проблем за властите в Будапеща.

Около 80 000 мигранти и бежанци са достигнали Унгария през тази година. Около 80 на сто от тях са от разкъсваните от войната страни като Сирия, Ирак и Афганистан.

Повечето от тях търси убежище, но те бързо да отидете на други, по-богатите държави от Европейския съюз, като Германия и Швеция преди исканията им са уредени.

Правителството на премиера Виктор Орбан твърдо се противопоставя на имиграцията от страни извън Европа. Агенция за бежанците на ООН и други групи разкритикуваха правителството за неговата антиимигрантска кампания и въпросник, изпратен до избирателите, свързващи миграцията с тероризма.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    0 0 Отговор
    така трябва се постъпва. ако чакаме на Брюксел с неговата криворазбрана толерантност и непознаване на реалната ситуация Европа ще бъде залята от ислямисти за броени месеци.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Нашата ограда вече е готова,но ефектът е че просто си влизат през вратата и доколкото знам нямаме право да ги връщаме,дори и да са без документи.А после ги вкарваме в едни бежански лагери чийто врати принципно не се заключват,храним ги оскъдно и тайно се надяваме да доизлудеят и да си хванат нелегания път към Западна Европа.
Новини по държави: