Last news in Fakti

14 Юли, 2015 20:09 975 0

Вучич: Трябва да оставим настрана инцидента, мирът е най-важен

  • сребреница-
  • александър вучич-
  • камъни-
  • босна-
  • сърбия-
  • мир-
  • стабилност

Според Вучич мирът е предпоставка за икономически прогрес и по-добър стандарт на живот в региона

Вучич: Трябва да оставим настрана инцидента, мирът е най-важен - 1
Снимка: БТА/ AP

Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че страстите от събота трябва да бъдат оставени настрана, защото мирът и стабилността в региона са на първо място.

Преди три дни министър-председателят на Сърбия бе замерян с камъни в Сребреница (Босна и Херцеговина), където се проведе възпоменателна церемония за жертвите на масовото клане на мюсюлмани преди 20 години.

Вучич бе уцелен в главата, като вследствие на това са били счупени очилата му. Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич определи нападението като „опит за убийство“.

„Искам и ще вложа огромна енергия, за да продължим съвместната си работа и сътрудничество. Трябва да оставим настрана страстите“, заяви  Александър Вучич, цитиран от b92.net.

„Нищо не е по-важно от мира и стабилността в региона. Те са предпоставка за по-добра икономика и стандарт на живот“, каза още сръбският премиер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: