15 Юли, 2015 17:08 1 160 0

Тайван с нов проект за засилване на туристическата индустрия

  • тайван-
  • проект-
  • туризъм-
  • индустрия-
  • информационни технологии-
  • туристи-
  • транспортни услуги-
  • конкурентоспособност-
  • устойчивост

Инициативата включва 18 плана за изпълнение

Четиригодишен проект, насочен към засилване на туристическата индустрия в Тайван, бе официално одобрен от Националния съвет за развитие, което подчертава усилията на правителството за по-нататъшно повишаване на конкурентоспособността на местния сектор в световен мащаб.

Предложението бе направено от Министерството на транспорта и съобщенията, като инициативата се състои от 18 плана за изпълнение, обхващащи „зелени” транспортни услуги, смарт приложения, свързани с туризма, програми за обучение и развитие на таланти и създаване на иновативни и интересни туристически пакети. В стремежа да се измести фокуса от количеството към качеството, проектът се разглежда като средство с огромно значение по отношение на печалбата и гарантиране на дългосрочната устойчивост на туристическата индустрия.

Представителят на Националния съвет за развитие заяви, че ключов компонент за проекта е създаването на солидни марки, свързани с Туризма в Тайван, и засилване на безопасността на движението. „Това ще доведе до по-голямо съответствие със световните стандарти, което е и наша основна цел”, допълни той.

Според Съвета приходите от туризъм на страната са се удвоили от 11.90 милиарда щатски долара до близо 24 милиарда щатски долара в периода 2008-2015г. Това представлява 4.65% от брутния вътрешен продукт на Република Китай. Броят на чуждестранните посетители на свой ред се е увеличил с 4.23% за първите пет месеца на 2015г.

Създаването на смарт приложения е една от важните точки в проекта. Големите възможности на Тайван в сферата на информационните и комуникационни технологии биха могли да спомогнат за разработка на такива приложения, които да са предназначени изцяло за туристите, като им осигуряват по-приятни изживявания. Това на свой ред би допринесло сериозно за развитието на туризма в страната.

„Също толкова важно е и създаването на специални туристически пакети за възрастни хора и хора с увреждания”, заяви представителят на Националния съвет за развитие на туризма, допълвайки още, че Тайван се надява на ръст в туристическия поток съответно с 2.6% на годишна база от туристи от Континентален Китай и 5.8% - от други страни.

Ако планът се изпълнява както е предвидено, Националният съвет за развитие очаква приходите от туризъм на Република Китай да достигнат до 830 милиарда тайвански долари през 2018г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА