Last news in Fakti

15 Юли, 2015 19:21 2 131 0

В Италия осъдиха 11 мениджъри от Pirelli

  • pirelli-
  • италия-
  • съд-
  • азбест

Те бяха признати за виновни за смъртта на 20-тина работници, причинена от азбест

В Италия осъдиха 11 мениджъри от Pirelli - 1
Снимка: АП/БТА
Единадесет бивши мениджъри от италианския гигант за гуми Pirelli бяха признати за виновни за смъртта е на около 20 работници, причинена от азбест, предаде Би Би Си.

Съд в Милано даде на мениджърите, сред които са и двама бивши изпълнителни директори, затвор до седем години и осем месеца. Адвокатите на подсъдимите заявиха, че ще обжалват присъдите. Те посочиха, че техните подопечни тогава не са имали информация, че азбестът е канцерогенен и причинява рак. Ако тогава нашите клиенти имаха информацията от наши дни за опасния продукт, то те биха взели всички необходими мерки, за да гарантират здравето на работниците от Pirelli, коментираха пред медиите адвокатите. 

Всички единадесет подсъдими са били членове на борда на Pirelli между 1979 г. и 1989 г. През този период са починали 20-тина работници, които са се трудели във фабрика на компанията в Милано. Разследване установило, че тяхната смърт е причинена от азбест.
Повечето семейства на жертвите вече са завели искове за обезщетение по извънсъдебен ред, съобщават  италианските медии. Съдът вече присъди повече от € 500 000 компенсация за семейство на починал.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: