18 Юли, 2015 22:00 4 253 5

Появиха се кадри с кралица Елизабет II, която показва нацистки поздрав

  • кралица елизабет ii-
  • нацистки поздрав-
  • кадри

Те са от филм, заснет през 1933 г

Появиха се кадри с кралица Елизабет II, която показва нацистки поздрав - 1
Снимка: БТА/AP

Британското кралско семейство бе засегнато от сериозен скандал, след като таблоидът „Сън“ публикува стари кадри с младата кралица Елизабет II, която заедно с майка си показва нацистки поздрав.

Изображенията са от 1933 г. На тях тогава 7-годишната кралица Елзиабет заедно с майка си имитират нацистки поздрав. Зад тях стои чичото на кралицата – принц Едуард и сестра й Маргарет. Кадрите са част от 17-секунден черно-бял филм за кралското семейство.

Малката Елизабет гледа към оператора, при което майка й протяга ръка, подобно на нацистите от третия райх, а тя я имитира.

Военният историк Джеймс Холанд, коментира че тези кадри не трябва да се приемат сериозно и че най-вероятно става въпрос за нелепа шега.
„Надали през 30-те и 40-те години на миналия век не е имало дете в Англия, което да не имитира този знак. „

От Бъкингамския дворец излязоха с официално изявление по случая.

„Разочароващо е, че филм, заснет преди осем десетилетия,  който най-вероятно е откраднат от семейния архив на Нейно Величество, е употребен по такъв начин.“, се казва в изявлението.

Бившият говорител на кралицата Дики Арбитър заяви, че кралското семейство не би трябвало да се притеснява от кадрите, като напомни каква голяма роля има семейството на кралица Елизабет II  в борбата срещу нацизма. Той припомня, че същността на нацисткия режим е била разкрита по-късно.

От „Сън“ завиха, че кадрите са придобити легално, без да назовават своя източник. От там обаче твърдят, че идеята не е била те да представляват критика към кралското семейство.

Интересното е, че нацисткия поздрав бива пресъздаден и от принц Едуард, който по-късно става крал Едуард VIII. Той се качва на трона през 1936 г., но прекарва на него само година. Той абдикира, заради брака си с разведената американка Уолис Симпсън. Едуард отстъпва трона на брат си Джордж VI, който е баща на бъдещата кралица Елизабет II.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жопаглавъй

    1 0 Отговор
    Е то това е преди войната - какво толкова е станало?! Да не би да евреите сега се махнат от Англия заради това?
  • 2 mediator37

    0 1 Отговор
    Древноримски поздрав, а също поздрав използван от индианските племена в Андите.

    Коментиран от #3

  • 3 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Поздрав използван също и от нашите Кан-ове (не Хан-ове защото не сме хаганат).Самия поздрав се кълкува като идвам с мир не съм въоражен.
    Относно кралското семейство, малко хора знаят а и не се пише вече, че са симпатизирали на Германия но банкерите и Чърчил са били на страната на евреите.Именно заради това Хитлер изпраща специален Месершмит с голями резарвоари за да стигне Рудолф Хес до Англия и да може да преговаря с кралското семейство.
    Всичко останало го има в учебниците, но важни са малките детайли.
  • 4 СССС

    1 0 Отговор
    Не знаех, че кралицата е южноамериканска индианка.
  • 5 usa = джудже

    1 0 Отговор
    Де да беше така ама не е. Принц Едуард 7 и неговият брат са отявлени нацисти.
    Живеят в Нацистка Германия като привелигировани хора и най близки хора на фюрера. По късно с полет към Англия ,15 души екипаж мистериозно загиват в авиокатастрофата на Английска земя. Кралският двор крие мръсни тайни за този период от човешката история. Имат връзки с Райха ,и симпатии.
Новини по държави: