Last news in Fakti

21 Юли, 2015 16:41 1 512 3

На косъм от катастрофа между дрон и самолет

  • самолет-
  • дрон-
  • варшава-
  • lufthansa

Самолет на германския национален превозвач Lufthansa и дрон едва не се сблъскаха. Индиценът е станал вчера следобяд на пет километра от летище „Фредерик Шопен” във Варшава по време на полет от Мюнхен за полската столица. Дронът и самолетът Embraer ERJ-195 са се намирали на 100 метра разстояние един от друг на височина 760 метра, но до инцидент не се е стигнало.

Полицията води разследване. Целта е да се установи кой е управлявал дрона. От летището във Варшава заявиха, че подобни машини в района на кацане и излитане, са много опасни и могат да доведат до сериозни инциденти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срочни мерки

    0 0 Отговор
    Има нужда от блокиране на производството на тези нагло опасни остро терористични техники...

    скоро едно дронче ще струва по педесет сто долара бройка кой ще ни пази от милиони бройки с които си играят наркотрафиканти,терористи,деца,спортисти ,ресторантьори и всякакви други недопустими з а управляване на летяща техника ...
  • 2 Спрете безумните оръжия

    0 0 Отговор
    техниката е лесна з а обсебване от жестоки врагове и нагли нашественици които в момента убиват жестоко милиони чрез обемно преобсебване на нарочно поразени с ваксини и наркотици в редица страни..Вероятно е претъпкана с холограмni вкл тежко терористични оръжия осигуряващи тотален контрол по време на полет или облъчване на лесни за специфициране цели
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    "Айн,цу цвай,цу дрОн..." /поличба на Хр.Стоичков/