Last news in Fakti

15 Август, 2015 17:40 1 801 0

Германия прекратява военната си мисия в Турция

  • германия-
  • мисия-
  • турция

Германските военни и ракетни остановки ще бъдат изтеглени до 31-ви януари

Германия прекратява военната си мисия в Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Германската армия – Бундесвер ще прекрати своята мисия в Турция в началото на 2016 г., съобщи Дойче Веле.

Министерството на отбраната на Германия обяви, че ще изтегли своите 250 войника и ракетни системи Patriot, които са разположени на територията около южната граница на Турция. Те трябва да подпомагат съюзническите сили на НАТО, които да блокират разширяващото се насилие от намиращата се в съседство Сирия.  Германските части трябва да напуснат турската територия до 31-ви януари на следващата година, когато и срока на мисията изтича.

От германското министерство на отбраната потвърдиха информацията на Шпигел, че мисията, която се провежда през последните 2.5 години няма да бъде продължена.  Турските власти смятат, че площта от 100 километра по южната граница е основният маршрут за транзит на джихадисти за Ислямска държава.

Според ДПА решението за отзоваването на германските сили е взето преди да започнат бомбардировките над цели на кюрдската работническа партия ПКК от страна на турската армия. Все пак прекратяването на мисията не е свързано с повишената опасност за германските военни. Според германското правителство смисъла на мисията се губи, заради липсата на опасност от нападение към Турция от сирийската територия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: