Last news in Fakti

18 Август, 2015 17:16 1 500 2

ИД призова мюсюлманите в Турция към бунт

  • ислямска държава-
  • призова-
  • турция

Джихадистите обявиха Реджеп Ердоган за предател

ИД призова мюсюлманите в Турция към бунт - 1
Снимка: БТА/AP

Военните от групировката Ислямска държава заснеха клип с обръщение към народа на Турция, съобщи  „Бизнес инсайдер“.

От групировката призовават турците да се надигнат срещу Сатаната, визирайки управлението на президента  Реджеп Ердоган. Те определят президента като предател, който позволява на САЩ да използва турските военновъздушни бази за удари срещу цели на групировката. Бунтовниците призоваха мюсюлманите в Турция да подкрепят тяхната борба и да се опълчат на „кръстоносците, атеистите и тираните“.

На клипа се вижда турски говорещ джихадист, обграден от други двама човека, който обвинява Реджеп Ердоган, че е позволил на САЩ да „бомбардира  хората на исляма“.

През миналата седмица шест изтребителя F-16 пристигнаха в турска военна база и започнаха въздушни удари срещу цели на Ислямска държава  в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    1 0 Отговор
    А след Турция кой ли е ? С тези емигранти май много ще я втасаме.
  • 2 ссс

    1 0 Отговор
    ердоган сам са насади между два чепа ..скоро няма да му стигнат дупките да поема

    но не се подавайте на манипуацията .. нарочно е този призив фалшив света д аси помисли че турция напада идл хихи , всъщност бомбардира кюрдите .. двойни игри с идл някви циркове разиграва лудия дърт ислямист ердоган
Новини по държави: