Last news in Fakti

20 Август, 2015 17:19 1 094 0

Изборите в Турция може да се проведат на 1 ноември

  • турция-
  • ноември-
  • избори-
  • предсрочни-
  • давутоглу-
  • ноември-
  • парламент

Срокът за съставяне на коалиция изтича на 23 август

Изборите в Турция може да се проведат на 1 ноември - 1
Снимка: БТА/ AP

Централната избирателна комисия на Турция предложи предсрочните парламентарни избори в страната да се проведат на 1 ноември, съобщи „Дейли Сабах“.

Коалиционните разговори между управляващата Партия на справедливостта и развитието и опозиционната Републиканска народна партия се провалиха, а премиерът Ахмет Давутоглу заяви, че предсрочните избори са единствената възможност пред страната.

На изборите на 7 юни Партия на справедливостта не успя да спечели парламентарно мнозинство. За първи път, откакто дойде на власт през 2002 година, партията не успя да спечели нужните гласове, за да управлява самостоятелно.

Министърът на финансите Мехмет Шимшек заяви, че политическите партии в страната няма да получат допълнителни субсидии от държавата за предизборната кампания в случай на предсрочни избори.

Предложението на избирателната комисия е било отправено към четирите политически сили в парламента. Премиерът Ахмет Давутоглу върна във вторник на президента Реджеп Тайип Ердоган мандата за съставяне на правителство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: