Last news in Fakti

25 Август, 2015 16:24 1 766 2

Британците плашат имигрантите със затвор

  • имигранти-
  • закон-
  • затвор-
  • великобритания

Имигрантите, които работят в Англия и Уелс без документи, ги грози шест месеца затвор. Това се предвижда в нов имиграционен законопроект (Immigration Bill), който британското правителство ще представи за разглеждане в парламента през есента, съобщава ВВС News.

В проектозаконът се предвиждат наказания не само за имигрантите, но и за британците, които им помагат. Така например, компании, които наемат нелегални имигранти, ще бъдат глобявани. Работодателят го грози затвор от три до пет години. „Ако пребивавате нелегално на територията на Обединеното кралство, то ние ще предприемем всички необходими мерки, за да ви попречим да работите, наемете квартира, откриете банкова сметка и да карате кола”, каза министърът по миграционните въпроси Джеймс Брокеншир.

Предвидено е опростяване на процедурата по извеждане на нелегалните имигранти от жилищата, в които живеят на Острова. Сега за това е необходимо решение на съда. Рентиерите, които отдават под наем апартаментите си на чуждестранни лица с неизрядни документи, ги грози затвор до пет години.

Голямата част от имигрантите попадат във Великобритания през Ламанша. От френска страна те преминават през Кале, а от британска – през Дувър. Към момента, в Кале има над 5000 нелегални имигранти, които се опитват да достигнат Острова, където да получат статут на бежанци и право на социална помощ.

Париж обвинява Лондон, че води политика, която сега дава право на имигрантите без документи по-лесно да си намерят работа, отколкото във Франция или други държави от ЕС. Това е така, тъй като във Великобритания няма т.нар. national identity cards, които обикновено се изискват при постъпване на работа в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооооооо

    1 0 Отговор
    на шлепове и в морето.. може и направо да ги хвърляте в морето..
    от тая пасмина файда няма, само са на гърба на цяла Европа.
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Така трябва,а у нас минаваха без документи и нашите ги прибираха,връщай го такъв работа у нас няма не го знаеш какъв е,.В края на краищата има си граничен пункт ,който иска да влезе отива там и ако е редовен да влиза ,какво ще минава откъдето си иска,туй да не е като при тях .Виж сега англичаните като видяха дебелия друга песен запяха,а преди ни караха да ги прибираме,ама сега да ги натоварят нашите на влака и да им ги пратят,като много знаят сега да ги приемат.Те на времето като ги бяха колонизирали обраха им природните ресурси,а сега не ги искат ,да си ги вземат сега,техните богатства са у англичани,французи,германци,холандци,дето имаха колонии сега да отделят от заграбеното и да им осигурят работа.