Last news in Fakti

26 Август, 2015 10:11 997 0

Ливан на границата на еко катастрофа

  • ливан-
  • боклук-
  • протести

Правителството на Ливан не може да реши проблема с изхвърлянето на отпадъци. В Бейрут протестите заради изхвърлянето на боклук на улицата бързо прераснаха в масови безредици. Хората замерят полицаите с камъни и бутилки. Част от тях достигнаха до правителствения дворец, където са издигнали барикада от боклук и са го подпалили. Властите са разпръснали талпата с палки и гумени куршуми.

Акциите на протест имат и политически оттенък. Шиитската партия „Хизбула” заяви, че поддържа протестите, макар в момента да не и е до това, тъй като нейните членове се бият в Сирия с опозицията, която се противопоставя на Башар Асад. Според анализатори, без поддръжката на „Хизбула” Ливан се превръща в апетитна хапка за „Ислямска държава”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА