2 Септември, 2015 08:00 929 0

Националният индекс на щастието в Тайван класира страната на първо място в Азия

  • тайван-
  • националният индекс-
  • щастието-
  • страната-
  • първо място-
  • азия

Това показа проучване на Генералната дирекция по бюджета, счетоводството и статистиката

Националният индекс на щастието в Тайван продължава да е най-висок сред страните в Азия, независимо от лекия спад с 0.17 пункта, достигайки до 6.76, сочат данните на Генералната дирекция за бюджета, счетоводството и статистиката.

Изследването обхваща различни области от живота на хората в Република Китай, опирайки се на голям брой фактори, сред които са материалните условия, семейните отношения, безопасността на храните, здравеопазване, свободата на словото, очакваната продължителност на живота и качеството на живот.

Проучването на националния индекс на щастието в Тайван стартира за първи път през 2013г., като последният се базира на Индекса за по-добър живот (Better Life Index) на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. 

Според Индекса за по-добър живот страната се нарежда на 18-то място, изпреварвайки Япония и Южна Корея. Австралия, Швеция и Норвегия заемат първите три позиции в класацията в този ред.

„Докато Тайван задминаваше повечето страни, членуващи в Организацията за икономическо сътрудничество, това бе за сметка на околната среда. Сега очакваме, още по-добри резултати и изкачване още по-напред в класацията след огромните усилия от страна на правителството в посока подобряване качеството на въздуха и водните ресурси и опазване на природата”, заявиха от Организацията.

Данните от проучването са в синхрон и с данните от по-рано проведеното проучване на Академия Синика, според което също се забелязва подобряване на удовлетвореността от живота на гражданите на Републиката. Индивидите на възраст 15-24 години като цяло посочват, че са по-доволни от живота си в сравнение с предходните години.

Тези резултати са безспорно доказателство, че усилията на правителството са дали резултат и Тайван върви в правилната посока.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА