Last news in Fakti

3 Септември, 2015 14:39 815 0

Загинали след потъване на лодка с имигранти край Малайзия

  • имигранти-
  • лодка-
  • малайзия

Счита се, че те са пътували от Индонезия

Загинали след потъване на лодка с имигранти край Малайзия - 1
Снимка: БТА/AP

Поне 14 души са загинали след потъването на лодка с бежанци край бреговете на Малайзия, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в близост до западния град Сабак Бернам в провинцията Селангор. Според местните власти до този момент са намерени телата на 14 мъртви. От тях 13 са на жени, а 1 на мъж. В лодката е имало 70 души, като 15 от тях вече са били спасени.

Най-вероятно пътниците на лодката са били бежанци от Индонезия. Хиляди индонезийци работят нелегално в плантации в Малайзия. За да стигнат до бреговете на страната те предприемат опасни пътувания по море. В спасителната акция са включени кораби, лодки и хеликоптер.

Югоизточна Азия беше изправена пред бежанска криза през лятото, когато над 4000 имигранти пристигнаха в Индонезия, Малайзия, Тайланд и Бангладеш. Това стана, след като Тайланд започна акция срещу каналджиите през май. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА