Last news in Fakti

4 Септември, 2015 17:09 876 0

300 души избягаха от бежански лагер в Унгария

  • избягаха-
  • лагер-
  • унгария

Те са поели по пътя към Будапеща

300 души избягаха от бежански лагер в Унгария - 1
Снимка: AP/БТА

Около 300 бежанци са избягали от бежански лагер в Унгария, съобщи straitstimes.com.

Те са избягали от лагера край граничния град Рьозке, като са пробили неговата предпазна ограда.  От местната полиция съобщават, че поради съображения за сигурност временно граничния пункт край града е затворен. Трафикът, който минава през него ще бъде пренасочван към националния път.

Властите вече са предприели необходимите действия, за да издирят бежанците. Те са се разделили на две групи и са тръгнали по магистралата, свързваща Южна Унгария с Будапеща.

Унгария се превърна в един от основните разпределителни пунктове на бежанци в Европа. Те минават през страната по пътя си към Австрия и Германия. През последните дни стотици протестираха пред международната гара в Будапеща, след като им бе забранен достъпа до международните влакове. Властите настояват, че няма да пуснат никой да мине границата, докато не бъде регистриран и записан от полицията.  Ай Ти Ви съобщава, че няколко стотин бежанци вече са тръгнали пеша от Будапеща към Австрия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: