Last news in Fakti

4 Септември, 2015 17:43 1 079 5

ООН призовава ЕС да приеме още 200 000 бежанци

  • оон-
  • ес-
  • бежанци

Антонио Гутиереш призова за бързото въвеждане на квотната система

ООН призовава ЕС да приеме още 200 000 бежанци - 1
Снимка: БТА

Страните от ЕС трябва да приемат на своята територия поне още 200 000 бежанци, според преценка на ООН, съобщи Би Би Си.

Шефът на бежанската агенция на ООН Антонио Гутиереш заяви, че ЕС трябва да мобилизира всички свои сили, за да се справи с кризата, наричайки я „определящ момент“.  Лидерите в страните-членки все още не могат да приемат споразумение за въвеждането на квотен принцип за разпределението на бежанците.

Според Гутиереш всяка страна-членка трябва да участва в една „дългосрочна програма“ и да се преодолее прехвърлянето на отговорност от страна на страна.

„Тази ситуация изисква съвместния усилия и няма как да бъде преодоляна със сегашния подход на парче. ЕС трябва да е готов да осигури възможности за приемане и бързо регистриране на пристигащите. Имигрантите пътуват в Европа сред хаос“, заяви Гутиерес.

В същото време премиерът на канадската провинция Квебек Филип Куяр заяви, че областта е готово да приеме „стотици, дори хиляди бежанци“, като призова канадското правителство да започне разискване по въпроса. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Крум

    0 0 Отговор
    Да си ходят в богатите арабски страни, и в САЩ, които са виновни за цялата каша в близкия изток
  • 2 Неграмотна

    0 0 Отговор
    Канада граничи със САЩ , нали? Супер!
  • 3 европа

    0 0 Отговор
    Ако власт имащите в Европа не вземат мерки да спре тази икономическа инвазия на хора от 3-я свят, ще дойде време да бъдат третирани като предатели и виновници за края на Европа, такава каквато я знаем засега. Не искат да се регистрират в Унгария - искат в Германия - какви бежанци са това, търсят да се заселят в икономическа добра за тях държава. това е целта им.
  • 4 коки

    0 0 Отговор
    Къде бе пичове,то те стават повече от европейците.Айде САЩ и Израел да си вземат малко и за тях,кво само в Европа ги набутвате
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Кога ООН ще наложи санкции на виновниците за бежанската криза.