Last news in Fakti

11 Септември, 2015 08:48 2 552 0

В САЩ предотвратиха атентат за 11.09.

  • мъж-
  • флорида-
  • мъж-
  • атентат

Атентаторът е идентифициран като 20-годишният Джошуа Голдбърг. Той е заплашен от 20 години затвор

Силите на реда са задържали мъж, който е планирал атентат за 11 септември, съобщава АП.

Задържаният жител на щата Флорида е планирал бомбен атентат, съобщават от пресцентъра на министерството на правосъдието на САЩ.

Атентаторът е идентифициран като 20-годишният Джошуа Голдбърг. Той е бил задържан в четвъртък. Джошуа Голдбърг е заплашен от 20 години затвор.

Задържаният атентатор е бил разкрит след като полицията установила, че той се интересува от интернет как да изготви бомба от тенджера под налягане, натъпкана с метални предмети. Това накарало ФБР да започне онлайн комуникация със задържания от юли до септември.

Самоделната бомба е трябвало да бъде взривена до изградения в Казнас сити паметник на жертвите от терористичните атентати от 11 септември 2001 г.

Подобно взривно устройство беше използвано при атентата на Бостънския маратон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА