Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2015 21:49 1 631 0

Украйна въведе разширени санкции срещу Русия

  • украйна-
  • въведе-
  • русия

Те засягат 400 физически и 90 юридически лица

Украйна въведе разширени санкции срещу Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ, с който въведе в действие решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната за приемането на разширени санкции срещу Русия, съобщи Интерфакс.

Агенцията се позовава на говорителя на украинското президентство Святослав Цеголко. По-рано през деня Петро Порошенко уточни, че санкциите засягат 400 физически и 90 юридически лица, „които са отговорни за извършването на престъпна дейност срещу украинската страна“.

От руските компании са засегнати "Алмаз-Антей", "Аэрофлот". "Трансаэро", Газпромбанк, Банката на Москва и някои руски медии.

Според ТАСС в новия списък със санкции влизат държавният глава на Чечня Рамзан Кадиров,  ръководителят на комитета по международните  въпроси към Думата Алексей Пушков, министърът на селското стопанство Александър Ткачев, министърът на съобщенията Николай Никифоров, президентът на Руската академия на науките (РАН) Владимир Фортов, италианският политик Силвио Берлускони и др.  На тях им е забранен достъп до украинска територия и всички техни активи в страната са блокирани.

Под санкциите попадат и 86 международни наблюдатели на непризнатите от демократична общественост избори в Донецка и Лугански области и Крим. На тях им е наложена забрана да посещават Крим.  

„Решението за разширяване на санкциите е вече взето. То се извършва в координация с нашите партньори от ЕС, САЩ и други държави“, заяви Петро Порошенко.

 

По темата работи и Венци Михайлов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: