Тема: Украйна

19 Септември, 2015 19:34 1 972 7

Кери: Русия и Запада могат да изгладят противоречията си за Украйна

  • джон кери-
  • украйна-
  • донбас-
  • споразумение-
  • различия

Главният американския дипломат изрази също и надежда за успешни консултации на контактната група за разрешаване на ситуацията в Донбас

Кери: Русия и Запада могат да изгладят противоречията си за Украйна - 1
Снимка АП/БТА

Руското правителство трябва "да използва влиянието си" над ръководството на саморовъзгласилите се републики в Донбас за мирно уреждане на конфликта в югоизточната част на Украйна. Москва също така трябва да направи всичко, за да се улесни пълното прилагане на споразумението от Минск за справяне със "съществуващите противоречия със Запада." Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери след разговори с британския си колега Филип Хамънд в Лондон.

"Ние призоваваме Русия да продължи да оказва влияние на бунтовниците, така че те да се откажат от идеята за провеждане на независими избори и да започнат да спазват Споразумението от Минск", каза ръководителят на американската дипломация.

"И САЩ и Великобритания се единодушни за значението на пълното прилагане на това споразумение, което трябва да доведе до възстановяване на суверенитета на Украйна."

Кери също така подчерта, че изпълнението на Споразумението в пълен размер е "начинът да се премахнат" наличните в момента противоречия между Русия и Запада.

Държавния секретар на САЩ също така изрази надежда за успешните консултации на контактната група за разрешаване на ситуацията в Донбас.

"Надяваме се, че преговорите в близките дни ще бъдат продуктивни след като миналата седмица не успяха да направят значителен напредък", каза Кери.

Самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск по-рано обявиха, че Киев не изпълнява задълженията си по споразумението от Минск.

Във връзка с това, републиките изразиха намерението си да се съобразят с тези изисквания едностранно и обявиха избори за местна власт на 18 октомври и 01 ноември.

На свой ред, президентът на Украйна Петро Порошенко подчерта, че тези избори биха могли да имат "опустошителни последици за процеса на деескалация в Донбас". Местните избори в Украйна са насрочени за 25 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптър

    0 1 Отговор
    Браво на военнопрестъпника от Виетнам! Противоречията могат да се изгладят, ако стане така както Кравария иска! Не бях се сетил!
    Аз пък очаквам Европа след тази бежанска криза да прогледне и се събуди, да изглади нещата с Русия и да покаже червен картон на световния жандарм. На първо време Европа и Русия да се договорят и спрат войните- това е най-сигурния начин Кравария да фалира за две години!

    Коментиран от #2

  • 2 Juliy

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "раптър":

    На първо време се очаква с около 80-90% сигурност ,че ще се сбъдне да фалират твоите работодатели от Москва.
    Няма как да не се случи това!
    Ще гризнете прикладите на пушките ,защото няма какво друго да остане в Империята на злото за ядене!
    Предният път когато го гризнахте напълнихте гащите в Афганистан!
    ПОСЛЕДСТВИЯТА БЯХА ПАГУБНИ ЗА ВАС!
    Сега няма да е по-различно.
    Ще избягат и Армения,Молдова, а някой ден и Беларус.
    И какво ще правите?!
    Ще отваряте нови фронтове в Беларус.
    В момента има 1 милион руснаци които живеят Щатите и се чувстват отлично там.След 1-2 години вече ще бъдат 2 милиона руснаци за които Родината ще бъде САЩ/Кравария/.
  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор
    Хехееее...раптъре,айде без йезуитски номера от типа "разделяй и владей"!Какво ли не се върти м "магаданските глави" в Москва-"Понеже Европа и Америка са непобедима сила,ние ще ги разделим и ще се борим ПООТДЕЛНО с тях.А ако пък успеем да ги насъскаме един срещу друг-още по-добре!Същата хватка искаше да приложи и БСП-то спрямо ГЕРБ-да "отдели" ЦЦ от ББ чрез импровизирани наказателни дела,до отдели и другите около него и като остане сам,да го катурнат от властта.Е да,но забравяте че срещу вас има много по-умни хора и просто нямате шанс!А иначе всички до един сте "внушителни" раптори,но не забравяйте че за жалост сте некачествено руско производство:)
  • 4 чукча

    1 0 Отговор
    Защо ни промиват мозъците с тая боза?Този казал това,оня казал онова,какво ме интересува мен,с какво повече ще бъда АЗ?Нищо!!Забъркаха едни л..на и сега се чудят как да излязат от тях.Жалко за нещастния украински народ.

    Коментиран от #5

  • 5 Juliy

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "чукча":

    Кое е жалкото за украинския народ?
    Същото което се отнася и за нас- МНОГО СМЕ БЛИЗКО ДО АЛКОХОЛИЗИРАНАТА СИБИРСКА МЕЧКА!
    Украинския народ си е избрал правилният път и след 10 години резултатите ще бъдат очевидни.
    Пример за това е съседна Полша която в момента догонва с бързи темпове Германия.Украйна има голяма територия и ресурси, и за разлика от Русия населението не е формирано от ескимоси, чеченци, татари и "волжски болхари".
    Някой от "проруските" лизачи знае ли ,че нашите сънародници в съветска Украйна са стигнали до канабализъм и са яли мъртъвци
    поради ръководната роля на дейци от калибъра на Путин.
    Така ,че украйнския народ най-лошото е загърбил, чукча!
    Знаеш ли вица в който един чукча се провикнал към един американец и го нарекал скрънза.
    Американеца не разбрал за какво става дума, а чукчата му обяснил ,че за още 1 долар е могло и той да бъде американец.
  • 6 mitko prostashki

    0 0 Отговор
    до Jyliy
    Жалкото е, че измряха няколко хиляди човека и няколко милиона живеят в нечовешки условия за живот, ей това е жалкото за нещастния Украински народ.
    Знаеш ли какво, според твоите изказвания, Ти подкрепяш МАКСИМАТА че целта оправдава средствата.
    Това го подкрепя изречението което си написал ,че са поели по правилния път и след, десет години резултатите ще бъдат очевидни. А за тези десет години колко хора ще загубят живота си това интересува ли те, не май.
    За това някой хора определят Украинските власти като фашисти не мислиш ли.
    Трябва ли заради желанието на някой така наречени велики сили да доминират над цял свят да измират обикновени хора в 21 век които по нищо не се отличават от гражданите на Швеция например.

    Коментиран от #7

  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "mitko prostashki":

    мите ,кои са тези някои хора дето определят украинските власти за фашисти?
Новини по държави: