Last news in Fakti

24 Септември, 2015 15:25 4 336 16

Сирийското правителство атакува Ислямска държава с нови руски самолети

  • сирия-
  • ислямска държава-
  • самолети

Атакувани са били цели край Алепо

Сирийското правителство атакува Ислямска държава с нови руски самолети - 1
Снимка: AP/БТА

Сирийското правителство използва новопристигнали руски бойни самолети, за да атакува цели на Ислямска държава в Алепо, съобщи Ройтерс.

Информацията е на Британската обсерватория за човешки права, базирана в Сирия. Въздушните атаки са започнали през тази седмица. Те са били подкрепени от наземни войски , атакуващи цели в близост до военна база в източната част на Алепо. Там военни правителствени части отдавна са обградени от бунтовнически сили.

Руските изтребители са пристигнали наскоро в Сирия, като са били пилотирани от местни пилоти. Западните сили отдавна алармират за солидно струпване на руско въоръжение, което да подкрепи правителството на Башар Асад. Русия настоява, че Асад трябва да бъде включен в усилията на международната коалицията, за унищожаването на Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    "Британската обсерватория за човешки права", тези космоса ли наблюдават?
  • 2 12345

    1 1 Отговор
    Сега ще започнат да реват за правата на главорезите от ИД.
    Лицемерни са англоговорящите и са алчни за територии и пари.
  • 3 ФРК

    1 0 Отговор
    Бухахахаха.... Така се върши работа а не коалиция с тоя , коалиция с ония, горещи точки , незнам какви си други точки... Бой по брадатите пък после Барак да прави коалиция с кой си иска.....
  • 4 Бомбандировач

    0 0 Отговор
    Като говорите/пишете за изтребители би следвало да сложите и снимка на такъв.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бомбандировач":

    Как бе, новопристигналите самолети не знаеш ли, че са Ту-22М3 :))))))))
  • 6 кроко

    1 0 Отговор
    Ужас, нарушава се правото на радикалните ислямистите на справедлив джихад срещу Башар Асад. Къде спят амнести интернешънъл и хелзинкския комитет!!! Бързо да осъдят Путин за военни престъпления.
  • 7 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Съюзниците на САЩ от терористичната организация ислямска държава, талибаните и други брадати главорези са изтребвани безмилостно от руски самолети!!! Ужс нарушаване на човешките права!!! Спрете руските агресори, те трепят съюзниците на нашите съюзници!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    САЩ и съюзниците им от 1 година вече ги пушкат ислямистите ако не си разбрал!,
    А Путин изобщо не е дошъл в Сирия заради брадатите.
    Всички знаем ,че Русия е изолирана от света и Сирия е едно от малкото места където могат да се перчат.
    На целият свят какво могат да покажат ?
    -Нищо!
    На своя народ потънал в безпаричие,водка и наркотици какво могат да покажат?
    -Нищо!
    И най лесното е да пораздвижат железарията в армията и да направят "добро впечатление" на разни проруски дупедавци като теб.
    Много трябва да ви се обяснява !

    Коментиран от #9, #12, #16

  • 9 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Juliy":

    Те 90% от специалистите са на мнение, че без Русия няма да станат нещата. Твоите ревове са поредния пристъп на русофобия...
  • 10 Прогледни

    0 0 Отговор
    Твоето мнение доказва колко сме зле като европейци и ние сме затънали в безпаричие водка и наркотици и дори не можем да се оперим където и да е хайде сега обяснявай като лижем задника на Америка защо сме по зле от руснаците?

    Коментиран от #11

  • 11 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Прогледни":

    От тия юнаци освен сол срещу Русия, друго не чакай! Ще ти разкажат как защото Русия имала нефт, но няма да споменат, че износа на нефт и газ съставлява само 7-8% от БВПто на страната. Няма да разкажат, че Русия изнася 10 пъти по-малко нефт и газ на глава на населението от богатите Норвегия и Саудитска арабия. Няма и да споменат факта, че за разлика от България, Русия не си е продала активите на чужди държави! Няма да споменат и това, че БГ получава помощи от ЕС, а Русия е независима! Това са толкова болни русофоби, че не биха си променили мненията независимо какво се случва! За тях все ще е малко, все те ще са им виновни, ще измислят нови кусури и прочие предразсъдъци!
  • 12 вуяя

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Juliy":

    ....лошо ще стане когато Русия отсвири ....света....запомни ги това...америка трябва да бъде изравнена със земята...и всички проблеми на човечеството ще изчезнат
  • 13 Киро

    0 0 Отговор
    Петролът и газът представляват 75% от руския износ.

    Всъщност представляваха, откак цените паднаха, 40% от руския износ се изпари.

    Руската икономика е от африканско-арабски тип, разчитаща на добив на суровини.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Да! Но не ти е ясна структурата на БВП! Общия износ съставлява 14% от БВПто на страната, от там нефта и газа - 7-8%. И тези богатства позволяват на страната да има положително търговско салдо - 100 млрд! Американското е отрицателно - 500млд. назад всяка година! Така, че афкриканско-цигански тип на икономика има твоята родина!
  • 15 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Африканците не правят най-добрите ядрени реактори в света, най-надеждните ракети, най-коравите детайли от титан, най-ефективното оръжие... Тези и други велики постижения принадлежат само на нас - великорусите! Още сме и повелители на историята! Смеля мишка си ти! Зад компютъра разбира се!
  • 16 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Juliy":

    Я земи си пий хапчетата! То бива бива цинизъм и безочие, ама като гипишеш тия глупости да не мислиш, че някой ще реши че е вярно - по форумите има предимно мислещи хора и ограничено количество кухи лейки като теб дето само спамят глупости. А простите хора дето биха ти повярвали на глупостите въобще не ги еня сирия-мирия или сиренето - те си живуркат живота както дойде и това е!

    Обясни ми сега като ги пукат ИД вече цяла година САЩ и съюзниците им, какъв е ефекта, бе? Тея бежанци да не би от добро да бягат, а? Да не би разрушенията на културно-исторически паметници да са грешка на съюзническите бомбандировки, да не би да спряха да продават петрол терористите от ИД? Да не би да им секнаха субсидиите, нали се сещаш, че няй-малкото патроните им струват пари, да не говорим за наемници и оръжие. Ефекта от едногодишното им "пукане" от ИД е ясен и видим за всички, само, че най-вероятно ти си едно платено келеме, дето за жълти стотинки ръси глупости, вместо да се хванеш на работа.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания