Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Септември, 2015 19:04 1 696 8

Украйна забрани руските полети над своя територия

  • украйна-
  • забрани-
  • полети

Украинските власти пуснаха разширен списък със санкции над Русия

Украйна затвори небето си за полети на руски авиокомпании, съобщи Ройтерс.

Забраната влиза в сила от 25-ти октомври и е част от разширените санкции на украинската страна над Русия.

„В съответствие с решение на Съвета по сигурност, правителството на Украйна прие решение за забрана на полетите на руските компании, най-вече  Aeroflot и Transaero.“, заяви премиерът Арсени Яценюк.

Полети над Украйна са забранени и за всякакви самолети, превозващи войници или военна техника.  На украинските компании се забранява да използват и всякакви руски софтуер и програми.

От Aeroflot обявиха, че все още не са получили официално уведомление от украинските власти. Компанията обаче е в готовност да върне парите на всички пътници, които са си закупили билет за блокиран полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    0 1 Отговор
    СМЕ-ШНИ-ЦИ
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Информацията е доста сериозна и определено ще оскъпи значително руските авиополети към Европа.Западните авиокомпании обаче доволно потриват ръце!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Нима това те радва конярю. Ми ще последват реципрочни мерки и потърпевши ще са украинците.

    И това само за да се сложат марионетките от киев на терористите от вашингтон.

    Също както нашите продажници. Загробват националните интереси за да се подмажат на колонизаторите.
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор
    Не съм изразил нито радост,нито тъга-просто коментирам последствията за да престане да се смее глупаво ном 1.А ти май не си наясно че Украйна категорично няма интереси вече нито над нито във Русия и реципрочността слабо я интересува.За Русия обаче нещата са коренно различни,защото Европа за нея е най-важното нещо на света независимо от ембаргото!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Сибирь

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Руски самолети не летят транзит над украйна вече година. По-интересно е сега от къде ще минат полетите за Азия и Америка на украинците? Украинските заводи бяха обвързани с Русия, а около 20-30% от трудоспособното население на у.райна е на работа в Русия,отделно полезните изкопаеми и горива. Но да "те нямат интерес". Ако смяташ за у.райна само львов и виница- сигурно.
  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Сигурно и от руска газ нямат интерес също както тиквата и плявата.

    Нали ти е ясно ако им врътнат кранчето какво ще се случи.

    Явно някой се опитва да реши проблемите с добро но когато някой обслужва чужди интереси то това ще си остане за негова сметка. Факт.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Е неее...Сега вече имат интерес от руския газ,след като се подписа договора между Украйна,ЕС и Русия и цената беше намалена за Украйна.Но сигурно разбираш че всичко това се случва не от любов на Руснаците към украинците,а благодарение на твърдата намеса на Европа.И престани с това изтъркано "врътване на кранчето"-и осъзнай най-накрая че Русия е не "на колене",а "по очи":)

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Пич, седи гледай колко време ще трае тая забрана и освен това вземи спри да повтаряш като шизофреник колко е зле Русия, как всеки момент ще фалира и к'во мрачно бъдеще я чака ако Путин продължи да е на власт - тея приказки вече близо от година и половина ги слушаме и все не "падат" руснаците!
Новини по държави: