26 Септември, 2015 16:17 824 0

Председателят на Камарата на представителите в САЩ подаде оставка

  • председателят-
  • оставка-
  • сащ

Джон Бейнър ще се оттегли до края на октомври

Председателят на Камарата на представителите в САЩ подаде оставка - 1
Снимка: БТА/AP

Председателят на американската Камара на представителите Джон Бейнър обяви, че ще подаде оставка, съобщи Би Би Си.

Републиканецът заема поста от 2011 г. насам. Той ще се оттегли официално в края на октомври. Бейнър бе поставен под постоянен натиск от консервативното крило на своята партия, от както пое поста.  На специална пресконференция той заяви, че продължителното лидерство би причинило сътресения около институцията, която оглавява.

Президентът Барак Обама заяви, че е изненадан от решението на Бейнър.  Фаворит да наследи поста на Бейнър е републиканецът Кевин Маккарти. Той заяви, че сега е време за „оздравяване и обединяване“. Бейнър заяви, че категорично никой не го е принуждавал да подава оставка. Той планирал да го направи в края на годината, но е решил да форсира процеса. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА