28 Септември, 2015 12:49 706 0

Франсоа Оланд открадна шоуто на Бродуей

  • франсоа оланд-
  • бродуей-
  • франция-
  • оон

Френският президент се разходи по улиците на Ню Йорк и се снима с танцьорки на кан-кан

Френският президент Франсоа Оланд привлече тълпи от любопитни минувачи и френски туристи в центъра на Манхатън, когато посети събитие насърчаващо френския бизнес и култура на Бродуей, съобщава France 24.

Оланд, който е в Ню Йорк за Общото събрание на ООН тази седмица, си взе почивка от дипломацията и направи сензация по време на фестивала "Най-доброто от Франция", който се провежда на няколко пресечки от площад Таймс Скуеър.

Президентът социалист се ръкува с френски предприемачи, размени шеги с репортери и позира за снимки със 17 танцьорки от прочутото кабаре Мулен Руж.

"Това е единственото нещо свързано с моето пътуване, за което ще се говори", усмихнато се пошегува Оланд с дългокраките изпълнителки на кан-кан, облечени с лъскави бюстиета, съобщава френският ежедневник Le Monde.

Предназначен да насърчава френските марки в САЩ, фестивалът "Най-доброто от Франция" включва много от културата на европейската страна - от копия на известни парижки забележителности издълбани в масло през десетки палатки с френски храни и напитки  до френските застрахователни посредници и новооткрити предприятия.

Оланд отдели повече от час, за да посети събитието, минавайки през различни щандове и поздравявайки френски туристи удивени да видят държавния си глава да се разхожда по улицата очевидно без да хае много за сигурността си.

"Стъпка назад!" крещяха служители от тайните служби на минувачите, незапознати с опазването на президент, който много обича да се смесва с тълпата.

Консервативният вестник Le Figaro отбеляза, че Оланд многократно спираше "да си направи селфи с нюйоркчани, които не бяха много сигурно с кого всъщност се снимат".

Оланд напусна събитието пеш и се отправи на среща с кубинския президент Раул Кастро.

Френският президент, който обяви, че страната му е извършила първите си въздушни удари по цели на Ислямска държава в Сирия през уикенда, ще говори на Общото събрание на ООН днес.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА