Last news in Fakti

3 Октомври, 2015 12:40 2 718 20

Военните действия на Русия в Сирия – рецепта за катастрофа

  • барак обама-
  • сащ-
  • русия-
  • рецепта-
  • катастрофа-
  • сирия-
  • конфликт-
  • блато-
  • въздушни атаки

Обама обвини Москва в подкрепата на режим, отхвърлен от сирийците

Военните действия на Русия в Сирия – рецепта за катастрофа - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Барак Обама заяви, че руската военна намеса в Сирия в подкрепа на Башар Асад е „рецепта за катастрофа“. Държавният глава заяви това на пресконференция в Белия дом.

„Путин не прави разлика между „Ислямска държава“ и умерената сунитска опозиция, която иска да свали Башар Асад. От тяхна гледна точка всички те са терористи, което е рецепта за катастрофа“, каза Барак Обама.

Президентът на САЩ заяви, че само сирийският президент Башар Асад и Иран са на страната на Владимир Путин, докато САЩ и още страни 60 са в международна коалиция страни срещу „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак.

В сряда Русия нанесе първи въздушни удари в Сирия. Министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън заяви, че само 5% от тях са били насочени срещу групировката „Ислямска държава“.

Обама обвини Москва, че „подкрепя един режим, който е отхвърлен от огромна част от сирийското население“.

Президентът на САЩ предупреди Русия, че с едностранните си военни действия в подкрепа на Башар Асад рискува „да затъне в блатото“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    4 2 Отговор
    Очакваме „оня с коня“,с „Капаците“ де,да ни светне как така Русия не напада Ислямска Държава,пък те му се заканват да сринат Москва до основи.Между другото,при атаките на Путин загиват военни инструктори от САЩ,Турция и Саудитска арабия,затова е цялия шум около руските атаки,но все пак аз нямам „капаци“ и не ги разбирам тея работи.

    Коментиран от #4

  • 2 999

    4 1 Отговор
    И кой го казва това най големият майстор на катастрофи по света.
  • 3 Умерен талибан

    4 1 Отговор
    В какво се изразява умереността на подкрепяната от САЩ въоръжена сирийска опозиция. Всички са въоръжени до зъби главорези и на война не може да има нищо, което да е в норма. Опитите за свалянето от власт на който и да е управник с военна сила се разглежда от управляващите като тероризъм и въоръжен преврат. Нормалният и умерен начин за смяна на властта е политическият - чрез избори. САЩ от самото начало са възприели друг курс.
    Още нещо, англичаните и американците като знаят извънредно точно къде са позициите на ислямска държава, защо не са ги поразили с високоефективните си въздушни удари след няколкомесечна кампания а си хабят джепането напразно? То струва доста повече от думите им.
  • 4 scar face

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Оня с мулето е платен, за да седи по цял ден тук и да цапа. Не им се връзвай на такива. :)

    Коментиран от #10

  • 5 гост

    0 1 Отговор
    tost

    " Между другото,при атаките на Путин загиват военни инструктори от САЩ,Турция и Саудитска арабия откъде имаш тази информация"
    откъде имаш тази информация

    Коментиран от #15

  • 6 Бай Коста

    3 1 Отговор
    Американските и британските успокоители на кризи ги знаем вече. Саддам имал атомни бомби, убеждаваха ни с рисунки по телевизията. В резИлтат на техните демократични бомбардировки и правилна помощ за правилни хора на вратите на Европа се блъскат милиони бежанци. Не харесвах Кадафи, не харесвам и Асад, насаденото синче на стария Асад, но при тях имаше ред и хората не бягаха. Щом дори Хизбула и Иран не търпят ИД, границата е отдавна прекрачена. Първият управник на Америка просто се чувства длъжен да говори против Русия.
  • 7 123455

    3 1 Отговор
    Какъв зор има Обама,че е тръгнал да защитава Сирия от Башар Асад?
    Може би иска да го убие,както направи това с Кадафи и със Садам Хюсеин ......
    Да си взема военните и да се прибира в Америка.
    И да си карат бежанците във Великобритания и Америка.

    Коментиран от #20

  • 8 Ранко

    4 1 Отговор
    Ще ядат ..... на Путин май скоро...Той ги трае,трае,и като ги зачатка ,ще им е.. м...та на тъпите Американци,и коалицията му...

    Коментиран от #19

  • 9 Е33

    5 1 Отговор
    Браво на Путин!Нека продължава в същия дух и да запази мира в близкия изток.Американците да не джавкат,че май са забравили във Виетнам кой победи....
  • 10 за коня

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "scar face":

    Ти вярваш ли, че дори и от щаба на Тиквоча, може да плащат на такъв? Той с глупостите си не може да помогне, може да създаде само врагове на вождовете си. Според мен това е някакво уникално глупаво същество, което денонощно избива комплексите си по форумите.
  • 12 радко

    1 1 Отговор
    пожелавам на американците скоро д аимат в Сащ такава умерена опозиция като в сирия - със автомати и танкове ..хахаха

    не разбират ли проамериканските медии в бг ч в европа трева не пасем ...тия приказки може да минават пред американско население но тук не
  • 13 Бай хой

    1 1 Отговор
    Катастрофите ги видяхме в Сомалия, Еритрея, Судан, Мали, Либия, Тунис,Хаити, Египет, Ирак, Косово, Йемен без руско участие само с помощта на западните развити демокрации.

    И тия имат наглостта и нахалството да си показват лицата пред хората.

    Коментиран от #21

  • 14 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Докато тоя лешник лае по руските удари срещу ИД неговите "найвисокотехологични" цумуети сринаха болница в Афганистан и убиха деца и доктори.
  • 15 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    „„„„„САЩ обучаваха в Турция около 5000 души, но от тях само 4-5 участват реално в бойните действие. Много от тях директно се предадоха на „Ислямска държава“ заедно с въоръжението си. Провалът на програмата за тяхната подготовка бе официално призната от администрацията на САЩ““““

    Уж са се провалили,но в дейсвителност снабдяват Ислямска държава с хора и оръжие .


  • 16 Бог да пази

    0 0 Отговор
    "Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от окото на брат си." Евангелие от Матей
  • 17 Гост

    0 0 Отговор
    САЩ се справиха с добре обучена и въоръжена армия на Садам за 1 месец, а за ИД явно са имали друга "дългосрочна" стратегия, която сега нещо се обърка...

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Тя и в ирак се оцапа работата та се изнизаха като пръдня из гащи, следва и афганистан.
  • 19 стига простотия

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ранко":

    Има няма от 70 години го чакаме тва зачаткване и все не се получава.Дано го дочакаме.
  • 20 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "123455":

    "с Кадафи и със Садам Хюсеин"......тези хубави хора ....
  • 21 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    След лицата: Ленин,Сталин че и Елцин дори ,друго си е да видим одухотворения и високохуманен лек на Путин!!!