Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 13:48 930 0

Вулканът Фуего изригна в Гватемала

  • вулканът-
  • изригна-
  • гватемала

Той е изхвърлил пепел и газ на 4800 метра над морското равнище

Вулканът Фуего изригна в Гватемала - 1
Снимка: AP/БТА

Вулкан, намиращ се в близост до столицата на Гватемала, изригна през тази нощ, съобщи Tico Times.

Вулканът Фуего се намира на 50 км. от Гватемала Сити, който има население от 1 млн. души. Той е изхвърлил газ и пепел на 4800 метра  над морското равнище. Регистрирани са два потока от лава. Все пак секретарят на службата за намаляване на бедствията Паоло Малдонадо заяви, че все още положението не е достатъчно опасно, за да се обяви евакуация на населението от близките населени места.

Според специалисти Фуего е един от най-активните вулкани в Централна Америка и може да засегне въздушния трафик през следващите часове. Изригване на вулкана през февруари принуди властите да затворят летището в столицата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА