Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 12:33 1 674 4

Руските действия в Сирия са променящ играта фактор

  • сирия-
  • действия-
  • фактор

Това заяви Федерика Могерини преди заседанието на външните министри в ЕС

Руските действия в Сирия са променящ играта фактор - 1
Снимка: БТА/AP

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи Федерика Могерини заяви, че руската интервенция в Сирия е „променящ играта“ акт, съобщи  The Economic Times.

Това тя заяви при пристигането си в Люксембург, където днес ще се проведе редовно заседание на външните министри на ЕС, в което основни теми ще са ситуацията в Сирия и бежанците.  Могерини призова за координация между военните сили, за да могат да се избегнат „изключително опасни“ рискове.

„Руската намеса е променящ играта фактор. Има някои много обезпокоителни елементи. Военните действия трябва да бъдат координирани, защото иначе могат да бъдат изключително опасни, не само от политическа, но и от военна гледна точка“, заяви Могерини.

Тя допълни още, че всички, които играят роля в сирийския конфликт, трябва да участват в преговорите за неговото разрешаване.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМ

    0 0 Отговор
    "Тя допълни още, че всички, които играят роля в сирийския конфликт, трябва да участват в преговорите за неговото разрешаване."
    ИД играе роля в сирийския конфликт. И те ли трябва да участват в преговорите за разрешаването на конфликта?
    Я малко да се замислят като говорят европейските чиновници! Като пате в калчища са от няколко месеца насам.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "БМ":

    Говори това което и е наредено. Да не мислите, че има собствено мнение. Страх ги е, че ще загубят позиции в Сирия. Браво на братушките, без много умуване действат. Американците се уплашиха веднага. Защо ли?
  • 3 рррр

    1 0 Отговор
    ще са сетите ...половин месец след ударите на русия в сирия

    .аси тромавата маишина ес

    тука 20 милиона араби да нахлуят ще са сетите след месеци чак
  • 4 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    И тази,милата,много ги разбира нещата,както политически така и военни.Точно като деса,кирчо и коня.От много оправяне на политиките ЕС не разбра кога се напълни с брадати и мустакати "бежанци".И как точно ИД превзе почти цяла Сирия.Сега се чудят кого да подкрепят,дали САЩ и НАТО,дето о....а по целия арабски свят или руснаците,които се опитват да изчистят ос....то.ЕС иска хем въка да е сит,хем агнето да е цяло,ама няма как да стане.Крайно време е Европа да заеме позиция,която да е последователна и решителна.Или остава с американците и подкрепя спирането на руските бомбардировки срещу ИДИЛ или подкрепя руснаците срещу ислямистите.Среден път няма.А дори и да има,той води пак до милиони бежанци,разруха и безизходица.