Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 17:12 1 679 4

ООН иска незабавно разследване за убития бежанец

  • оон-
  • разследване-
  • бежанец

Резултатите от него трябва да станат публично достояние

ООН иска незабавно разследване за убития бежанец - 1
Снимка: БТА/AP

Агенцията за бежанците към ООН поиска спешно разследване на убийството на бежанеца от Афганистан в България, съобщи „Гардиън“.

Върховният комисар на ООН за бежанците изрази ужаса си от инцидента и призова за незабавно разследване, резултатите от което да станат публично достояние. Барбара Балох, говорител на ВКБООН за Централна Европа заяви: „Хората, които се опитват да търсят безопасност през границите, не трябва да умират от куршуми на прага на Европа.“

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че инцидентът подчертава важността от това ЕС да обнови своята гранична сила.

„Българският премиер Бойко Борисов ме информира за случилото си, точно преди да си тръгне. Това показва колко важна е нашата дискусия. Ние сме готови да помогнем за възстановяването на контрола по външните си граници“, заяви Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    цирк хем да сме външна граница и да не ги пуштаме хем ако стигнат до границата да влязат....ма що изобщо се даде гласност за убития? фърлете го у морето и замажете положението нищо не се знае нищо не е станало а ако морето го изфърли ше се кажа я труп от де ли се е взел как ли е станало сигур е станало в турско
  • 2 Krasimir Velchev

    2 0 Отговор
    Krasimir Velchev-Интересно ,ако беше загинал българския полицай,дали щеше ,да се проведе рзследване по случая и с какъв ентусиазъм,щеше ,да се проведе.
  • 3 дядоЯго

    1 0 Отговор
    Нещата са ясни като бял ден-България не е страна граничеща със Сирия.Съответно минаващите зелена граница са законо нарушители.Защо идват без документи ? турция трябва да издава лични документи на преминалите на нейна територия от Сирия бежанци . Баламосват ни ! Тука става нещо друго !
  • 4 1234

    2 0 Отговор
    ООН да не се месят във вътрешните ни работи.След като са нарушили границата ни това им се полага.Какви бежанци това са си чисти терористи цял батальон.