17 Октомври, 2015 21:22 746 0

Словенската армия ще помага за контрола на бежанците

  • словенската-
  • армия-
  • бежанците

Тя ще оказва логистична подкрепа на местната полиция

Словенската армия ще помага за контрола на бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Словенската армия ще помогне на полицията да се справи с хилядите имигранти, които се очаква да пристигнат в страната през следващите дни, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Според местните власти военните ще предложи логистична подкрепа на полицията, но няма да има власт над имигрантите. Военни части ще бъдат пратени на места, където има голям брой на нелегални пресичания на границата.

„Ние ще се съсредоточим още повече върху безопасността и обществения ред, за да може страната да функционира нормално. Словения е транзитна страна за имигранти и ако приемащите страни започнат да налагат по-строги мерки на своите граници, страната ще последва техния пример.“, заяви премиера Миро Церар.


Голям поток от имигранти се от Хърватия се насочи към Словения, след като през днешния ден Унгария затвори границата си с балканската страна. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: