18 Октомври, 2015 12:51 1 528 2

Хиляди бежанци заляха Словения

  • бежанци-
  • хиляди-
  • словения

Това стана, след като Унгария затвори границата си с Хърватия

Хиляди бежанци заляха Словения - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди бежанци пресякоха границата на Словения от Хърватия през последното денонощие, съобщи  Би Би Си.

Само през съботната вечер 2700 души са влезли в Словения. Това става, след като вчера Унгария затвори границата си с Хърватия и балканската държава пренасочи потока на бежанци към Словения. Повечето от бежанците са пристигнали с влак от Товарник.

Словенската полiциия вече е изпратена на граничните райони, за да съдейства на полицията. Местните власти заявиха, че ще приемат бежанци, докато Австрия и Германия държат границите си отворени за тях. Хърватските власти заявиха, че от както границите с Унгария са затворени, в страната са влезли 5000 бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 саркоз

    0 0 Отговор
    луда работа.. бежанци са до турция ... от там нататака нелегални имигранти ... все си мислех че нащо правителство е най корумпираното ...но явно австрия германия са по корумпирани еййй слушат диктата на сащ и оон и не си затварят границите просто и буквално илямизират европа

    ще има гражданска война в европа няма как
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Германия да си организира и финансира "легален път на нелегалния мигрант към обетована Германия" и да не притиска и застрашава суверенитета на държавите които не желаят на териториите си нелегални с неизвестен произход и апетити.
Новини по държави: