Last news in Fakti

18 Октомври, 2015 14:47 1 325 0

Напрежение около свещено място в Израел

  • напрежение-
  • място-
  • израел

30 поклонници бяха изтласкани от гробницата на Йосиф

Напрежение около свещено място в Израел - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Израелската армия обяви, че е отстранила 30 еврейски поклонници от Западния бряг, които се опитал да стигнат до гробницата на Йосиф, съобщи USA Today.

Те са опитали да влязат на светото място без разрешение.  Мястото се намира под палестински контрол, като на евреите им е позволено да ходят до него, само ако предварително са договорили визитата си с властите.

Израелските сили за сигурност взели въпросните мерки, след като поклонниците се сблъскали с палестинци. Действията са били съгласувани с палестинските органи на реда в град Набус. Един от поклонниците е бил леко ранен, а други петима са задържани за разпит. Само преди няколко дни палестинци се опитаха да запалят въпросното място.

Напрежението в страната продължава да ескалира, след като през вчерашния ден четирима палестинци бяха убити, след като се опитаха да атакуват с ножове израелски жители. Израелските власти вече въведоха извънредни мерки за сигурност.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА