Last news in Fakti

19 Октомври, 2015 10:30 1 037 0

Нова вълна от насилие в Израел доведе до нови жетври

  • израел-
  • палестинци-
  • евреи-
  • убити-
  • бершева

10 души са били ранени в кървавото нападение на централната автогара в град Бершева

Нова вълна от насилие в Израел доведе до нови жетври - 1
Снимки: Ynetnews

Израелски войник е бил убит, а няколко души - ранени при въоръжено нападение на централната автобусна гара в южния израелски град Бершева, съобщават израелските медии.

Нападателят намушкал войника, отнел оръжието му и започнал да стреля по хората, преди да бъде застрелян от полицията, съобщава "Джерусалем поуст".Нова вълна от насилие в Израел доведе до нови жетври

По време на атаката, въоръжени охранители взели мъж от Еритрея за втори терорист и открили огън като го ранили в долната част на тялото. След това мъжът е бил нападнат от тълпа, която направила същата грешка като охранителите и го пребилa жестоко, оставяйки го в тежко състояние.

От местната болница съобщават, че след инцидента са били докарани 10 души, жертви на стрелбата. Двама от ранените са били в критично състояние, двама с тежки наранявания, а останалите с умерени до леки рани.

Сред ранените, за които се твърди, че всички са млади хора на около 20 години, има четирима полицая.

Осем израелци са загинали при палестински атаки този месец. От палестинска страна жертвите, сред които и част от нападателите, са около 40 души.

Насилието ескалира заради надигащото се напрежение в свещеният град Йерусалим.

Израел започна издигането на 5 метрова бетонна бариера между палестинския квартал Джабал Мукабер в Източен Йерусалим и съседния еврейски квартал Армон Ханацив.

Израелски представители в Йерусалим настояват, че стената е временна мярка в район "където в миналото камъни и коктейли Молотов са били хвърляни по еврейските домове и автомобили".

Израелските сили за сигурност наложиха и по-строги ограничения в Йерусалим и на Западния бряг, което пък доведе до сблъсъци с палестински демонстранти.

По-рано в неделя, сблъсъци между палестинци и израелската армия избухнаха в региона на планината Хеброн на Западния бряг. Говорител на армията съобщи, че около 200 палестинци хвърляли камъни по армията, която се опитала да ги разпръсне. На друго място на Западния бряг, около 100 палестинци хвърляли запалителни бомби и камъни по войниците в Тул Карм. Войниците са отговорили на атаката със сълзотворен газ и гумени куршуми. И край Рамала е имало сблъсъци, в които са участвали около 60 палестинци и войници на израелската армия.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери тази седмица ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху и спалестинския президент Махмуд Абас, в две отделни срещи, в опит да помогне за възстановяване на спокойствието в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА