Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 22:03, обновена 27 Октомври, 2015 22:11 1 083 1

САЩ: Иран да бъде поканен да ключови преговори за Сирия

  • иран-
  • сащ-
  • сирия-
  • преговори-
  • сирийска криза

На разговорите, които започват във Виена в четвъртък, ще участват пратеници от САЩ, Русия, Европа и Арабския свят

САЩ: Иран да бъде поканен да ключови преговори за Сирия - 1
Снимка АП/БТА

Иран може да бъде поканен за първи път на международните преговори със САЩ и Русия за конфликта в Сирия, обяви САЩ. 

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби заяви, че не е ясно дали иранските лидери ще присъстват на разговорите, които започват във Виена в четвъртък.

В тях ще вземат участие високопоставени пратеници от САЩ, Русия, арабски и европейски страни.

Подкрепяната от Запада опозиция в Сирия и съюзниците на САЩ от Персийския залив отдавна се противопоставят на ролята на Иран във войната в Сирия. 

Кирби заяви, че очаква Иран "да бъде поканен да участват" в преговорите във Виена. "Дали те ще дойдат или не зависи от иранските лидери", каза той. 

"За нас е важно, че тези обсъждания стават с наши ключови партньори... Те [Иран] могат да бъдат ключов партньор, но в момента не са."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 2 Отговор
    Брееееей ми то както сте го написали те направо сащ определят кой ще преговаря. Та нали ООН наложи вето терористите да не се намесват там.
    Истината е че сащ се опитаха сами да налагат терор в Сирия както в Либия и Ирак но Путин им отряза квитанциите и сега ще слушкат и ще злобеят отстрани.

    Тяхната гооооляма коалиция се бомбардират едни други а плюят тия които вършат истинската работа.