Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 13:54 1 674 20

Десетки загинаха при артилерийски обстрел край Дамаск

  • дамаск-
  • обстрел-
  • ракети-
  • сирия-
  • режим-
  • правителство-
  • загинали

Други 100 са ранени

Десетки загинаха при артилерийски обстрел край Дамаск - 1
Снимка: БТА/ AP

Четиридесет души бяха убити от ракети, изстреляни от сирийските правителствени сили, паднали в град край столицата Дамаск, съобщи Yahoo News.

Най-малко 100 души са ранени. Рами Абдел Рахман от Сирийската обсерватория за правата на човека заяви, че очаква броят на жертвите да се увили.

Силите на режима изстреляха 12 ракети по пазар в Дума, намиращ се източно от столицата, заяви Рахман.

Много от жителите на Дума са напуснали града заради конфликта, премествайки се в близките селски райони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    1 0 Отговор
    Това с правата на човека е само измама.Целта е да се дестабилизира дадена държава и да да се раздели обществото и на малцинствен принцип,за да се наложи американския модел на ,,демокрация,,
    След това е абсолютна цигания, от която няма измъкване,върви се само надолу и грабеж на държавата.
  • 2 dedo wi pras

    1 0 Отговор
    абе какво го цитирате тоя Рами Абдал Рахман тоя живее в лондон и се изживява кат няква голема работа ,с малоумната си агенция базирана във всекидневната му .

    Коментиран от #5

  • 3 Juliy

    0 1 Отговор
    Руските тролове ще обяснят ли как техният приятел трепе собствения си народ, а Путин му помага на всяка цена!!!
    До сега тоя мухльо-руското протеже Асад е изпрепал 300000 свои сънародници.
  • 4 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    тва са от новите умни руски бомби!населението на сирия сега с още по-голямо нетърпение очаква асад и червената армия да го освободят!

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "dedo wi pras":

    Рами Абдал Рахман ако не се лъжа живее в Ковънтри а не в Лондон.
  • 6 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Стига си квичал, като едно животно по Коледа. Защо не цирикаш, когато СА удари на 28.10 болница в Йемен, в провинция Саада? Пак е държана от "Лекари без граница", и то два пъти я бомбиха. Информация та е от парижкия офис на горепосочената лекарска организация. Човече, знаеш ли колко си мижаво?

    Коментиран от #8

  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Ае, десислава, дай си малко почивка и възможност и на левислава да се изяви, де!
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Той":

    едно е да уцелиш болница по грешка друго е да изтребваш цивилни преднамерено както прави руската и сирииската армии .всъщност руснаците така освобождават в последните години навсякъде,достатъчо е да видиш ка косвободиха дебалцево или грозни за да си направиш сметката как ще освободят алепо или хама!

    Коментиран от #9

  • 9 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Деске как се уцелва болница по грешка :) Мисля,че както се уцелва Китайското посолство в Сърбия преди няколко години :)))))))))))))) Както казват твоите страхотни водачи американците има и косвени жертви :)

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "kutrako":

    уцелва се щото е в района на бойните действия.само че вие путинофилчетата забравяте че тази болница е американска или поне лекарите и са американци барабар с медикаментите .демек внушението ви не важи, че американците стрелят по болниците на противника!!!

    Коментиран от #11

  • 11 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    (уцелва се щото е в района на бойните действия. )Точно тогава когато бомбардираха Сърбия американците се хвалеха с техните умни бомби как може да уцелят муха в окото :) Защо не изпратиха сухопътни части за да не взривят болницата? Защото толкова си могат :)Мисля да спра до тук,че изгубих всякаква надежда поне малко от малко да признаеш,че американците не са толкова стока.

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "kutrako":

    дa пратиш сухопътни части след като авиацията може да свърши работа без риск за живота на войниците ти е съветски патент на другарите жуков и сталин,но непрактикуван от страни милеещи за народа си.американците не пратиха части в югославия,но постигнаха 100%от това което желаеха без да загубят и човек. продължат операцията срещу ид и ще видиш техните резултати на фона на руските такива.
  • 13 kutrako

    0 0 Отговор
    След като казваш,че Америка милее за народа си защо е атакувала болницата която според твоите думи е с американски лекари и американски лекарства и т.н.американски неща?Значи толко ги боли кой е бил там :)Какво ми говориш за войната в Сърбия как я били спечелили помагаха им от всякъде дори и нашите продажни поганци политиците.Американците прелитаха над България все едно са си вкъщи.Без да има от наша страна реакция :) Ако бяха прелетяли над Русия по този начин предполагам,че щяха да ореват света защо руснаците са им свалили самолетите :) И защо ревете,че Русия била незнам си каква :) След като не постигат нищо с бомбардировките значи няма причина да се оплаквате :)Друга мисъл ме мъчи докато бяха живи Садам и Кадафи колко такива групировки имаше като ид ?

    Коментиран от #14

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "kutrako":

    има една ситуация по време на война нарича се приятелски огън и никой не е застрахован при нея.при руснаците тази ситуация е довела обаче до много по -големи трагедии щото армията и няма организацията и техниката на американската,а и руските военни са изключителни мерзавци нещадящи живота на своите.
    за сърбия ,мога да кажа ,че бе редно и ние да пратим самолети да я бомбандират,както би постъпила тя в обратната ситуация.не знам за ква продаждност говориш след като сърбите ни трепат и тероризират през целия 20 ти век,но явно на теб ти харесва!
    по времето на кадафи и садам те бяха теростичните групировки ,много по-мощни от ид или ал каида както по военни възможности така и по дела.има си статистики гледай ги,колко народ изтрепаха те двамата и колко така наречените ислямски групировки!
    що се отнася до моето реване тук,то е продиктувано от мненията на такива като теб ,тотално неверни и заблуждаващи масовката!
  • 15 kutrako

    0 0 Отговор
    Знаеш ли какво е ситуация? Ситуация е ти да завариш мъж в леглото при жена ти или тя да те завари с жена в леглото:))))))))А приятелски огън е просто оправдание на твоите божества за избиването на невинни съюзници.Защо винаги при приятелски огън умират войници които са в коалиция с САЩ?Може би е съвпадение,но кой знае :)След като Америка разполага с такава техника и организация би било редно да са приключили отдавна с тази война :)Няма смисъл да ми говориш за итория.Служил съм във бойното поделение в гр. Брезник и знам за историята на военните му подвизи срещу Сърбите. И Гърците са ни трепали дай да ги избием до крак :) Или какво те са невинни ,защото са в евросъюза или е било по отдавна?Имаше и статистика за бай Тошо как много невинни са били бити ,тероризирани и т.н. Но по негово време нямаше толкова бити или ограбени или изнасилени хора. Не ми казвай,че тогава много неща са били покривани и т.н.Може и да има някаква истина но поне беше по спокоен живота :)А сега когато детето ти излезе на вън и се забави малко започваш да зъниш нали? По мое време стояхме до късно без да се притесняваме дали нещо ще се случи. Аз не се опитвам да убеждавам никой в правотата ми :) Просто изказвам мнение което не е само в полза на едни или други правя сравнение с живота преди и живота след :)Лека вечер и бъди жив/а и здрав/а.

    Коментиран от #16

  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "kutrako":

    при американците от приятелски огън загинаха и много американци,не само съюзници.проблема е основно в бързината на реагиране и разопзнаване на свои чужд при реални бойни ситуации.няма как да речем 300 хиляди човека да извършват огромна военна операция и да не стават грешки.щом си служил в бойно потделение преди 89 година помниш щитовете ,големите учения на варшавския договор ,при които имаше жертви ,дори се планираха предварително,а при американците са в реална бойна обстановка.иначе жалко че си учил историята ни само в казармата,там трудно би могъл да я научииш добре,макар че си се ограмотил и за гърците :).да ,наистина и те доста ни трепаха в гръб,но все още не им е дошло времето за отплата,а на сърбите дойде ,но не го използваме .иначе с гърците сме почти квит в размяната на население и асимилационните процеси .те изгониха 200000 българи ,ние около 100000 гърци .те асимилираха тези дето останаха в македония ,а ние тези дето останаха по черноморието ,но при сърбите ситуацията не е такава.
    що се отнася до правешкия хитец.при него репресиите в пъти надвишават насилието днес ,макар да можехме спокойно да си играем като деца вечерно време :).ти да не мислиш че гръцките или испанските деца не са си играли на воля като нас?само че там не ги е управлявал ,нашия убостник с бандата ,дето унищожиха морала и трудовите навици на народа ни с идиотските си икономически и политически решения .

    Коментиран от #18

  • 17 kutrako

    0 0 Отговор
    Кога ще им дойде реда на Гърците ,че не можах да ти проследя мисълта :) Когато им намалеят фабриките за експлоатация на българите след 1 000 000 години?Които в момента са голяма част от икономиката и си правят каквото си искат ?Историята както казваш ти не съм я учил в казармата :) Там получих специано информацията за Българо Сръбската война :) И получих информация от военен през 96 година когато сме били вече демократична държава и се предполага,че не е лъгал:)Не мога да се похваля ,че знам цялата история на България което не ме прави горд но това не значи ,че немога да казвам това което мисля за правилно :) Какво значи за теб ПОЧТИ квит?Гърците били изгонили 200 000 Българи,а ние 100 000 Гърци значи 1на 0 за Гърците според моята математика :) А колко земя са взели ми кажи за да съм по информиран . Също така може и малко да ме просветлиш за икономическите грешки на правешкия хитрец. Колко милиарди сме дължали на други държави и колко са дължали на нас ?Либия не я включвай ако искаш:)))))))))))) лека вечер и бъди жив/а и здрав /а.
  • 18 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    И за твое успокоение пиша само от мое име само с един ник:)
  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    не знам кога ще им дойде реда на гърците ,но в момента не е дошъл и ние обективно трябва да се съобразяваме с положението.няма как да се конфронтираме с тях при положение, че искаме да влезем в техния клуб по отношение на нато и ес, без никаква друга алтернатива.демек трябва да се изчака момента ,а като гледам как те се провалят постоянно в икономически план и външна политика ,нищо чудно момента да се появи много скоро,но ние за съжаление не си оправяме достатъчно бързо държавата и боксуваме за разлика от всички новоприети в ес бивши соц страни. за да може да използваме момента трябва да имаме национален ресурс ,а такъв не се вижда за съжаление.що се отнася до гръцките гонения ,гърците взеха етнически от нас ,северна егейска македония и част от беломорска тракия,ние от тях черноморието и ,големите за времето си градове мелник и пловдив,както и асеновград и по-малки като тополовград и т.н.те асимилираха българите във воденско ,леринско и костурско ,а ние каракачаните в берковско,карловско и сливенско и ги изгонихме окончателно от тракия и пиринско,където те в исторически план са имали свое присъствие.наистина ние в последните войни дадохме много повече жертви от тях ,но и те загубиха много ,макар не само от нас.гърците имаха национална доктрина подобно на нашата ,която бе българия на три морета,при тях бе гърция на седем морета и три континента и по време на османската империя те имаха етническо присъствие в европа,азия и африка ,което днес не съществува
  • 20 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    точно за това ти казах че при тях е доста по-различно от при сърбите.
    правецкия хитец бе глупак сервилен по отношение на ссср ,заграден с глупаци и вършещи вкупом глупости.унищожиха българското село като икономически субект ,манталитет и продуктивност,а на негово място създоха българския панелен град и гражданите в него,както и смешната и абсолютно неадекватна икономика на страната ни от чиято неадекватност страдаме и днес.иначе по негово време българия фалира два пъти ,а що се отнася до задълженията и ,те не бяха големи ,но пък платежоспособността ни бе нулева.демек фалирахме бързо и с малки задължения.живеехме в постоянен режим на недоимък ,купони,режим на тока,ограничения за стоки първа необходимост и т.н.стоките и услугите дето ползвахме бяха с много ниско качество и без право на избор,а за много от тях се чакаше с години,като телевизори,перални,автомобили...,но тва не бе най-лошото.проблема бе със зомбирането на хората ,матицата в която ги вкара правешкия глупендър и компания и до днес мори народа ни .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания