2 Ноември, 2015 11:08 806 0

Мястото на катастрофата на Germanwings става защитена зона

  • germanwings-
  • алпи-
  • самолет-
  • мемориал
Мястото на катастрофата на Germanwings става защитена зона - 1
Снимка: АР/БТА

Френските власти взеха решение районът във френските Алпи, където беше разбит самолет на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings през март да се превърне в защитена зона. Решението беше съобщено от представители на местната администрация. „Става дума за район от 30 хектара. Планираме да поставим паметник от бял монолит на мястото на сблъсъка на самолета със земята”, обясни Бернар Бартолини кметът на населеното място, където стана трагедията, цитиран от агенция AFP.

Мястото към мемориала ще бъде оградено, а посетителите ще оставят колите си на определено за това място в подножието на планината. Пътят до възвишението след това ще отнема около един час.

От днес започва облагородяване на планинските пътеки към мемориала. Строителите дейности се изчисляват на около 30 000 EUR, които ще бъдат дадени от Germanwings.

Самолетът Airbus A320 беше разбит от втория пилот на 24 март 2015 г. в района на френските Алпи, докато изпълняваше полет от Барселона за Дюселдорф. Всичките 144 пътници и 6-членен екипаж загинаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА