Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 12:50 817 1

Оланд покани Путин в Париж за форум на ООН

  • франсоа оланд-
  • владимир путин-
  • франция-
  • оон-
  • климат

21-та конференция на ООН по въпросите за промените в климата ще се проведе в предградието на Париж Льо Бурже от 30 ноември до 11 декември 2015 г

Президентът на Франция Франсоа Оланд е поканил руския си колега Владимир Путин в Париж на подготвяната конференция на ООН за климата. Неин домакин е Париж, съобщава в. „Фигаро“. Изданието цитира интервю на френския президент пред радио „Юроп 1“.

Франсоа Оланд посочи, че между Франция и Русия има разногласия по много от въпросите на световната политика, но по темата за климата Москва и Париж трябва да бъдат единни. Става дума за проблем, който се отнася за цялото човечество, подчерта Франсоа Оланд.

За последен път Владимир Путин беше на посещение в Париж в началото на октомври, когато присъства на среща на Нормандската четворка за кризата в Източна Украйна.

21-та конференция на ООН по въпросите за промените в климата ще се проведе в предградието на Париж Льо Бурже от 30 ноември до 11 декември 2015 г. Участие в нея се очакват да вземат представители на 195 страни.

Глобалното затопляне, ограничаване на изхвърлянето на парникови газови и оказването на финансова помощ за развиващите се страни ще са основните теми на предстоящия форум.

Френският президент Франсоа Оланд дори посети Пекин, където разговаря със своя китайски колега Си Цзинпин, за да го убеди в ползите от една по-отговорна политика на Пекин по въпросите на екологията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леща

    1 0 Отговор
    Всеки гледа да свие някой лев, пука им за климата...пък и цели 12 дена?! Това е нещо като тим билдинг на световно ниво.
Новини по държави: